Overeenkomst tot arbitrage
editie deel 13

Overeenkomst tot arbitrage

Overeenkomst tot arbitrage
Verschenen 20 juli 2011  •  Druk 1  •  ISBN 9789013037876  •  Pagina's 1124
In deze uitgave wordt de overeenkomst tot arbitrage met name bezien vanuit het bewijsvoorschrift van art. 1021 Rv, dat als bewijs van de overeenkomst tot arbitrage in beginsel een geschrift verlangt.
Boek
139,00 incl. 9% btw
Op voorraad. Voor 23.00 besteld, morgen op uw bureau. Op zondag en maandag geen levering.
  • Gratis verzending

  • Bestellen op rekening

  • Officiële webshop Wolters Kluwer

Samenvatting

Samenvatting

In deze uitgave staat de overeenkomst tot arbitrage centraal. Deze wordt met name bezien vanuit het bewijsvoorschrift van art. 1021 Rv, dat als bewijs van de overeenkomst tot arbitrage in beginsel een geschrift verlangt. Daarbij komt tevens de vraag aan de orde of hoe partijen met een arbitrageovereenkomst afstand kunnen doen van het recht op toegang tot de bij de wet ingestelde gerechten. Tevens worden de essentialia van de overeenkomst tot arbitrage behandeld en komt de aard van de overeenkomst tot arbitrage aan bod.

Een aantal hoofdstukken ziet op vragen van internationaal privaatrecht betreffende de overeenkomst tot arbitrage. Daarbij krijgen met name het Verdrag van New York en de EEX?Verordening aandacht, alsmede het conflictenrecht, waarbij zowel het op de overeenkomst tot arbitrage toepasselijk formeel recht als het op de overeenkomst tot arbitrage toepasselijk materieel recht aan de orde komt.

De kern van de uitgave ziet op vragen betreffende de totstandkoming van de overeenkomst tot arbitrage en het genoemde bewijsvoorschrift dienaangaande, waarbij men ziet dat het bewijsvoorschrift voor de overeenkomst tot arbitrage in de toepassing ervan in de praktijk een totstandkomingsvoorschrift vormt.

Afzonderlijk aandacht wordt voorts besteed aan de vraag wie partij zijn bij de arbitrageovereenkomst alsmede aan de vraag of ook derden aan de overeenkomst tot arbitrage gebonden kunnen raken.

Tot slot komt de inhoud van de overeenkomst tot arbitrage aan bod en wordt ingegaan op de gevolgen van de overeenkomst tot arbitrage voor de competentie van het scheidsgerecht respectievelijk de competentie van de gewone rechter.

Auteurs/redactie

Specificaties

Specificaties
Verschenen
20 juli 2011
Editie
deel 13
Druk
1
ISBN
9789013037876
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
1124
Verschenen
20 juli 2011
Editie
deel 13
Druk
1
ISBN
9789013037876
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
1124

Burgerlijk Proces & Praktijk

Burgerlijk Proces & Praktijk
Wilt u op de praktijk gerichte informatie over een efficiënte en doeltreffende procesvoering? Burgerlijk Proces & Praktijk is dé boekenserie voor de praktijk van het burgerlijk procesrecht. De boekenserie bestaat uit monografieën en dissertaties. De monografieën behandelen een onderwerp uit de civiele procespraktijk op een systematische wijze. De dissertaties zijn voor de praktijkvoering relevant. De serie is bedoeld voor de advocatuur en de rechtelijke macht. De boeken hebben een praktische insteek en zijn daarom ook goed te gebruiken voor opleidingsdoeleinden.
Terug naar boven