Nationale Ombudsman en fiscaliteit
editie 2012-1

Nationale Ombudsman en fiscaliteit

Nationale Ombudsman en fiscaliteit
Verschenen 13 november 2012  •  Druk 5  •  ISBN 9789013112177  •  Pagina's 276
Dit e-book geeft een overzicht van de fiscale gedragsnormen die de ombudsman in de loop der jaren heeft ontwikkeld. Aan de hand van deze regels kunt u beoordelen of u kans van slagen heeft bij een in te dienen verzoek.
Het e-book downloadt u eenvoudig en snel op uw laptop, smartphone of tablet. Na bestellen en betalen krijgt u de downloadlink direct in beeld. Het bestand opent u in de reader naar keuze. Ook kunt u de downloadlink altijd terugvinden in de bestelbevestigingsmail. Meer informatie
E-book
73,00 incl. 9% btw
Direct beschikbaar
  • Bestellen en direct aan de slag

  • Toegankelijk op laptop of tablet

  • Altijd en overal de informatie bij de hand

Samenvatting

Samenvatting

De betekenis van de Nationale ombudsman in belastingaangelegenheden is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Daarbij kan worden gedacht aan mogelijkheden om schade-, rente- of kostenvergoeding te verkrijgen, informatieverstrekking door de fiscale overheid, behandelingsduur en invorderingszaken.

In dit e-book ligt de nadruk op de fiscale gedragsnormen die de ombudsman in de loop der jaren heeft ontwikkeld. Aan de hand van deze regels kan de lezer beoordelen of hij/zij wellicht kans van slagen heeft bij een in te dienen verzoek.
Verder wordt het verband aangegeven met de interne klachtvoorziening bij de Belastingdienst. Ook de verhouding met de Commissies voor de Verzoekschriften wordt aan de orde gesteld.

De Nationale ombudsman onderzoekt gedragingen van (ambtenaren van) rijksoverheid, politie, zelfstandige bestuursorganen, publiekrechtelijke bedrijfsorganisatie en waterschappen. Dit naar aanleiding van bij hem ingediende verzoekschriften dan wel uit eigen beweging ingesteld onderzoek. Het onderzoek kan leiden tot een rapport waarin een behoorlijkheidsoordeel wordt gegeven over de onderzochte gedraging. Ook komt het voor dat de ombudsman bemiddelt tussen klager en bestuursorgaan teneinde de klacht sneller uit de weg te ruimen.

Aanvullende informatie

Over de auteur:

Alex Smit is achtereenvolgens afgestudeerd in het Nederlands recht (hoofdrichtingen privaatrecht, sociaal-economisch recht en staats- en bestuursrecht), planologie en fiscaal recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in 1992 op de Fiscale Monografie 'Bezwaar in belastingzaken' aan de Universiteit Leiden. Sinds 1983 is hij werkzaam bij de Belastingdienst.
Voorts is hij onder meer verbonden aan de Fiscale Encyclopedie De Vakstudie Algemeen deel. Met regelmaat publiceert hij over onderwerpen die voornamelijk zijn gelegen op het gebied van het formeel belastingrecht.

Auteurs/redactie

Specificaties

Specificaties
Verschenen
13 november 2012
Editie
2012-1
Druk
5
ISBN
9789013112177
Verschijningsvorm
E-book
Pagina's
276
Kopieerbeveiliging
Watermerk DRM
Kleur
Zwart/Wit
Verschenen
13 november 2012
Editie
2012-1
Druk
5
ISBN
9789013112177
Verschijningsvorm
E-book
Pagina's
276
Kopieerbeveiliging
Watermerk DRM
Kleur
Zwart/Wit
Terug naar boven