editie deel 10

Materieel beslagrecht

prof. mr. A.I.M. van Mierlo
prof. mr. F.H.J. Mijnssen
Verschenen 5 juli 2018  •  Druk 5  •  ISBN 9789013139648  •  Pagina's 168
Het beslagrecht wordt veelvuldig beschreven vanuit een procesrechtelijk oogpunt. Lange tijd ontbrak het echter aan een uitgave die zich buigt over de gevolgen van beslagkwesties. Dit handboek onderscheidt zich met een compleet overzicht van de materiaalrechtelijke consequenties van een civielrechtelijk beslag.
Boek
48,00 incl. 9% btw
Op voorraad. Voor 23.00 besteld, morgen op uw bureau. Op zondag en maandag geen levering.
  • Gratis verzending

  • Bestellen op rekening

  • Officiële webshop Wolters Kluwer

Samenvatting

Samenvatting
Komt u beroepsmatig regelmatig in aanraking met beslagkwesties? Dan zult u onderschrijven dat binnen de vakliteratuur het procesrechtelijke perspectief domineert. Er bestaan tal van publicaties over de formele procedures rondom beslagzaken, maar uitgaven omtrent de gevolgen ervan zijn dun gezaaid. Wat zijn de materiaalrechtelijke consequenties van een civielrechtelijk beslag?

Materieel beslagrecht is uniek in zijn brede behandeling van dit vraagstuk. Anders dan andere uitgaven, maakt dit handboek verbanden inzichtelijk omtrent de materiële gevolgen van beslagkwesties.

Materieel beslagrecht actueel
Deze geheel vernieuwde editie over het materieel beslagrecht is meer dan gerechtvaardigd in het licht van de actuele ontwikkelingen. Het werk is op vele fronten herschreven. Zo weerspiegelt de inhoud belangrijke wijzigingen op het gebied van:
  • de Vormerkung
  • het derdenbeslag (in het bijzonder de positie van de derde-beslagene)
  • de beslagimmuniteiten (i.e. de niet voor verhaalsbeslag vatbare goederen)
  • het eigen beslag (afgezet tegen de verrekening)

Met zijn actuele en onderscheidende benadering van het beslagrecht, biedt deze titel een hoognodig materiaalrechtelijk perspectief voor onder meer deurwaarders, advocaten, notarissen, bank- en bedrijfsjuristen en rechters.

Auteurs/redactie

Auteurs/redactie
Auteur
prof. mr. A.I.M. van Mierlo
prof. mr. F.H.J. Mijnssen

Specificaties

Specificaties
Verschenen
5 juli 2018
Editie
deel 10
Druk
5
ISBN
9789013139648
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
168
Afmetingen
15,8 x 24,0 cm
Kleur
Zwart/Wit
Verschenen
5 juli 2018
Editie
deel 10
Druk
5
ISBN
9789013139648
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
168
Afmetingen
15,8 x 24,0 cm
Kleur
Zwart/Wit
 15,8 CM 
  24,0 CM 

Monografieën Privaatrecht

Monografieën Privaatrecht
De serie Monografieën Privaatrecht behandelt onderwerpen die niet strikt in het Burgerlijk Wetboek geregeld hoeven te zijn, maar wel een privaatrechtelijke grondslag hebben. De monografieën zijn met name geschikt wanneer u zich in korte tijd wilt oriënteren op het onderwerp, wilt bijblijven of juist wilt kennismaken met de stof. De uitgaven in de serie worden veel gebruikt door studenten en professionals die behoefte hebben aan overzicht.

Gerelateerde producten

Terug naar boven