Module Water

Module Water

Module Water
Deze online-informatiemodule is samengesteld door experts bevat jurisprudentie, wet- en regelgeving, voorbeeldbrieven, checklists en praktische maatregelen.
Tijdelijk 10% zomerkorting
1.452,48
Online
1.581,75 incl. 21% btw
Prijs per gebruiker per jaar
  • Altijd en overal toegang

  • Slim zoeken, filteren en bladeren

  • Bestellen en meteen aan de slag

Samenvatting

Samenvatting

De Waterwet is op 22 december 2009 in werking getreden. De Waterwet vervangt een achttal bestaande wetten op het terrein van het waterbeheer. Ook de regeling voor het waterbodembeheer is geïntegreerd. Nieuwe elementen zijn de versterkte relatie met ruimtelijke ordening, de normering van wateroverlast, de wettelijke verankering van de verdringingsreeks, de regeling voor bergingsgebieden, de leggerplicht, de rol van waterschappen bij het grondwaterbeheer en de integrale watervergunning.

De Module Water behandelt deze aspecten van de Waterwet, maar bevat ook veel informatie over Europese regelgeving (zoals de Kaderrichtlijn Water) en andere wetten en uitvoeringsbesluiten (zoals de Waterschapswet, Wet verankering en bekostiging gemeentelijke watertaken). Steeds staan de wettelijke instrumenten en procedures centraal.

De Module Water geeft u een integraal overzicht van het gehele vakgebied. Online, dus bereikbaar vanaf elke computer met internetaansluiting. Met handige links naar praktijkgerichte informatie. Continu up-to-date gehouden door de beste experts op het terrein van waterbeheer bij het Rijk, provincies, waterschappen, gemeenten en universiteiten.

Auteurs

Modules Leefomgeving

Modules Leefomgeving
Leefomgeving heeft betrekking op milieu, natuur en ruimte. Met de Modules Leefomgeving bent u altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen, regelgeving, commentaar en jurisprudentie in het omgevingsrecht. In de online modules vindt u snel en handig informatie over onder andere ruimtelijke ordening, aanbesteding, grondexploitatie, vastgoed, bouwen en milieu. Veel gebruikt door professionals bij gemeenten, regionale uitvoeringsdiensten, provincies en waterschappen en de Rijksoverheid.

Gerelateerde producten

Navigator

Navigator
Terug naar boven