Module Afval

Module Afval

Module Afval
Bent u in het bedrijfsleven actief in de afvalketen? Of andersom: controleert u vanuit de overheid het bedrijfsleven? Deze online module geeft u een totaalbeeld van alle juridische, beleidsmatige, milieukundige, technische en praktische aspecten van dit werkterrein. U vindt snel het antwoord op uw vraag.

Deze module vindt u ook in de Collectie Overheid – Omgevingswet.
Online
1.454,06 incl. 9% btw
Prijs per gebruiker per jaar
  • Altijd en overal toegang

  • Slim zoeken, filteren en bladeren

  • Bestellen en meteen aan de slag

Samenvatting

Samenvatting

Als u in uw bedrijfsproces, bijvoorbeeld als producent, inzamelaar of vervoerder, werkt met (gevaarlijke) afvalstoffen, brengt dat risico’s mee. En u wilt deze risico’s beheersen. Onzorgvuldig handelen kan juridische en financiële consequenties hebben. Dat wilt u natuurlijk voorkomen. De Module Afval is hierbij een onmisbaar hulpmiddel. U heeft in één database alle onderwerpen in het afvalbeheer en afvalbeleid binnen handbereik. Kortom: een compleet informatiepakket voor de vergunningverlener, toezichthouder of handhaver bij de overheid (omgevingsdienst, gemeente, provincie of waterschap) of voor de milieucoördinator in het bedrijfsleven.

Veel informatie makkelijk toegankelijk

  • circa zeventig afvalstoffenkaarten
  • een volledig bestand van alle actuele regelgeving inclusief de parlementaire geschiedenis en officiële toelichting
  • veel hyperlinks, die alle informatie slim aan elkaar koppelen: zo is alle regelgeving gelinkt naar de bijbehorende jurisprudentie en praktijkinformatie
  • zo’n vijftig modellen, voorbeeldbrieven, stappenschema’s en andere documenten, die u eenvoudig kunt downloaden en gebruiken in uw werkproces
  • actuele ontwikkelingen in het afvalbeheer, zoals ‘circulaire economie’, samenwerking in de keten, grondstoffen- en hulpmiddelenbeleid, arbo- en milieuzorg en de meest recente verwerkingstechnieken
  • overheidsregels en praktische documenten, zoals de Eural, EVOA, Rijksnota VANG (van afval naar grondstof), het LAP, Informatiebladen en Handreikingen


Vervallen wetgeving
In de Module Afval heeft u de mogelijkheid om terug in de tijd te gaan naar vervallen wetgeving. Dat is erg handig in verband met overgangsrecht en slepende juridische procedures. Uniek en elders niet verkrijgbaar!

Afvalstoffenkaart
De Module Afval bevat, naast alle actuele relevante wet- en regelgeving, ruim 1.800 uitspraken en veel praktische informatie. Zo bevat de module een afvalstoffenkaart, waarop voor ruim zeventig afvalstoffen in een vaste volgorde alle aspecten (preventie, scheiding, inzameling, transport en verwerking) van een afvalstof zijn behandeld.

Collectie Omgevingswet
Deze module maakt onderdeel uit van de Collectie Overheid - Omgevingswet. Neem hier vrijblijvend een gratis proefabonnement op deze Collectie. Dit proefabonnement stopt automatisch na 4 weken.

Auteurs

Modules Leefomgeving

Modules Leefomgeving
Leefomgeving heeft betrekking op milieu, natuur en ruimte. Met de Modules Leefomgeving bent u altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen, regelgeving, commentaar en jurisprudentie in het omgevingsrecht. In de online modules vindt u snel en handig informatie over onder andere ruimtelijke ordening, aanbesteding, grondexploitatie, vastgoed, bouwen en milieu. Veel gebruikt door professionals bij gemeenten, regionale uitvoeringsdiensten, provincies en waterschappen en de Rijksoverheid.

Gerelateerde producten

Navigator

Navigator
Terug naar boven