editie deel 26

De jacht op buitenlands vermogen

prof. dr. mr. E.J.W. Heithuis
R.C. de Smit MSc
mr. A.A. Feenstra
mr. A.J.C. Perdaems
Verschenen 21 november 2017  •  Druk 1  •  ISBN 9789013146370  •  Pagina's 156
De aanpak van grensoverschrijdende belastingontwijking en belastingontduiking staat hoog op de politieke agenda. Sinds het jaar 2000 heeft de Belastingdienst de jacht op buitenlands vermogen officieel geopend. Die actieve aanpak leverde de nodige rechtspraak op. Een thematische bespreking van alle juridische en praktische facetten van buitenlands vermogen.
Boek
55,00 incl. 9% btw
Op voorraad. Voor 23.00 besteld, morgen op uw bureau. Op zondag en maandag geen levering.
  • Gratis verzending

  • Bestellen op rekening

  • Officiële webshop Wolters Kluwer

Samenvatting

Samenvatting
De jacht op buitenlands vermogen haakt prachtig in op de actualiteit. Er worden op dit moment namelijk steeds meer maatregelen getroffen om belastingontwijking en -ontduiking krachtig tegen te gaan. Een voorbeeld daarvan zijn de toegenomen mogelijkheden voor internationale gegevensuitwisseling. Maar ook de introductie van het UBO-register, de vierde anti-witwasregeling en het afschaffen van de inkeerregeling maken dit duidelijk. Veel burgers kozen inmiddels eieren voor hun geld, door hun buitenlands vermogen ‘uit eigen beweging’ te melden.
De intensievere aanpak van de Belastingdienst leidde ook tot veel nieuwe rechtspraak. De hieruit voortgekomen jurisprudentie wordt in dit 26e deel in de serie Fiscaal Actueel thematisch besproken. Met behulp van praktijkvoorbeelden krijgt u duidelijk inzicht in:
  • de juridische vraagstukken die er kunnen spelen;
  • de manier waarop u discussies over buitenlands vermogen kunt aanpakken.
Van bankrekeningen tot complexe structuren
Anke Feenstra en Angelique Perdaems (auteurs van deze uitgave) begeleidden in de afgelopen jaren vele procedures; van bankrekeningen tot complexe structuren. In deze uitgave ontleden zij de vele juridische vraagstukken die hierbij om de hoek komen kijken én zij blikken vooruit. Een handige uitgave wanneer u als accountant, belastingadviseur of vermogensbeheerder vanuit uw praktijk te maken heeft met buitenlands vermogen.

Auteurs/redactie

Auteurs/redactie
Redacteur
prof. dr. mr. E.J.W. Heithuis
R.C. de Smit MSc
Auteur
mr. A.A. Feenstra
mr. A.J.C. Perdaems

Specificaties

Specificaties
Verschenen
21 november 2017
Editie
deel 26
Druk
1
ISBN
9789013146370
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
156
Afmetingen
15,8 x 24,0 cm
Kleur
Zwart/Wit
Verschenen
21 november 2017
Editie
deel 26
Druk
1
ISBN
9789013146370
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
156
Afmetingen
15,8 x 24,0 cm
Kleur
Zwart/Wit
 15,8 CM 
  24,0 CM 

Fiscaal Actueel

Fiscaal Actueel
Fiscaal Actueel haakt steeds in op de nieuwe ontwikkelingen. Nieuwe titels gaan in op wijzigingen in de fiscale wetgeving en jurisprudentie. Zo blijft u geïnformeerd over hoe u in de praktijk met veranderende wetgeving moet omgaan. Iedere uitgave behandelt het onderwerp bondig en praktijkgericht, met voorbeelden en schema’s. Accountants en belastingadviseurs houden met deze serie hun vakkennis steevast bij.

Gerelateerde producten

Terug naar boven