Insolventie in het internationaal privaatrecht
editie deel InsR2

Insolventie in het internationaal privaatrecht

Insolventie in het internationaal privaatrecht
Verschenen 17 augustus 2011  •  Druk 2  •  ISBN 9789013075496  •  Pagina's 580
Dit boek bevat een analyse van de Insolventieverordening en de daarop gebaseerde jurisprudentie. Daarnaast wordt het geldende recht beschreven dat geldt voor verhoudingen met niet-EU-lidstaten.

Wegens drukte bij onze vervoerspartner PostNL kan er een kleine vertraging zijn bij de levering van boeken. Dank voor uw begrip.

110,00 incl. 9% btw
KIES UW VARIANT:
E-book
100,92
Boek
100,92
Op voorraad. Voor 23.00 besteld, morgen op uw bureau. Op zondag en maandag geen levering.
  • Gratis verzending

  • Bestellen op rekening

  • Officiële webshop Wolters Kluwer

Samenvatting

Samenvatting

De internationale handel groeit, en daarmee ook het aantal insolventieprocedures met internationale aspecten. Daarbij doen zich veel voor. Welke rechter is bevoegd? Welke gevolgen heeft een buitenlandse insolventieprocedure in Nederland? Welke gevolgen heeft een Nederlands faillissement in het buitenland? Welk recht is van toepassing op de verschillende aspecten van een insolventieprocedure, zoals de verdeling van de boedel, opzegging van arbeidsovereenkomsten of de uitoefening van zakelijke rechten?

Sinds 2002 worden deze aspecten binnen de Europese Unie geregeld door de Insolventieverordening. De auteur was namens Nederland intensief betrokken bij de onderhandelingen die tot die Verordening hebben geleid. Dit boek bevat een analyse van de Insolventieverordening en de daarop gebaseerde jurisprudentie. Daarnaast wordt het geldende recht beschreven dat geldt voor verhoudingen met niet-EU-lidstaten.

De auteur is op de eerste druk van dit boek cum laude gepromoveerd. Het predicaat 'cum laude' is verleend wegens onder andere de praktijkgerichtheid en de precisie van de analyses. De tweede druk is geactualiseerd en het proefschriftkarakter is verminderd.

Auteurs/redactie

Specificaties

Specificaties
Verschenen
17 augustus 2011
Editie
deel InsR2
Druk
2
ISBN
9789013075496
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
580
Verschenen
17 augustus 2011
Editie
deel InsR2
Druk
2
ISBN
9789013075496
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
580

Recht en Praktijk - Insolventierecht

Recht en Praktijk - Insolventierecht

Deze serie richt zich op het recht dat een reorganisatie, (financiële) herstructurering of een insolventie beheerst en de op dat terrein actieve spelers. Binnen de serie verschijnen handboeken en monografieën die op basis van een analyse van wetgeving, rechtspraak en literatuur een antwoord geven op praktijkvragen en/of de gebruiker voldoende inzicht en aanknopingspunten bieden om (complexe) praktijkvragen te kunnen beantwoorden.

Terug naar boven