editie 2019

Hoofdzaken Fiscaliteit & Vastgoed

Verschenen 30 augustus 2019  •  Druk 1  •  ISBN 9789013154924  •  Pagina's 560
In deze handzame uitgave (voorheen ‘Compendium Fiscaliteit en Vastgoed’) vindt u alle fiscale aspecten beschreven die bij vastgoed en de advisering daaromtrent aan de orde komen. De benadering op hoofdlijnen leent zich uitstekend voor studerenden en adviseurs die de contouren en praktische toepassingen van de uiteenlopende fiscale regelingen willen doorgronden.

Wegens drukte bij onze vervoerspartner PostNL kan er een kleine vertraging zijn bij de levering van boeken. Dank voor uw begrip.

Boek
88,50 incl. 9% btw
Op voorraad. Voor 23.00 besteld, morgen op uw bureau. Op zondag en maandag geen levering.
  • Gratis verzending

  • Bestellen op rekening

  • Officiële webshop Wolters Kluwer

Samenvatting

Samenvatting
Vastgoed vervult een sleutelrol in onze economie. Daarmee is ook de fiscaliteit met betrekking tot vastgoed vanzelfsprekend wijdvertakt. In veel belastingwetten is vastgoed op een bijzondere wijze geregeld, variërend van belastingen die specifiek zien op onroerende zaken, zoals de overdrachtsbelasting en de gemeentelijke onroerendezaakbelasting, tot meer algemene belastingen waarin onroerende zaken een bijzondere plaats innemen, zoals de omzetbelasting. Ook de inkomsten- en vennootschapsbelasting kennen regelingen die vooral bij vastgoed aan de orde komen, zoals de (handel in) herinvesteringsreserve(lichamen) en de bedrijfsopvolgingsregelingen.

Hoofdzaken Fiscaliteit en Vastgoed helpt u deze talrijke fiscale aspecten rondom vastgoed helder te overzien. De auteurs - allen specialist op hun deelterrein - zijn erin geslaagd alle fiscale aspecten met betrekking tot dit thema uit de verschillende belastingwetten in kaart te brengen. Zo verkrijgt de lezer een holistisch beeld van alle belastingen die een rol spelen bij vastgoed, en de praktische toepassing ervan.

Compendium Fiscaliteit en Vastgoed

Het boek geldt als compendium op het gebied van fiscaliteit en vastgoed en is dus uitdrukkelijk niet bedoeld als een uitputtend naslagwerk. Wel poogt het alle relevante onderdelen van de vastgoed-fiscaliteit op afdoende wijze te behandelen.

Het werk is daarmee in eerste instantie geschreven voor studerenden die zich willen bekwamen in de hoofdlijnen en toepassing van fiscale aspecten van vastgoed. Maar de toegankelijke benadering leent zich ook zeker voor adviseurs - accountants, controllers, (bedrijfs)fiscalisten, financiële planners, notarissen en andere professionals.

Let op: deze uitgave verscheen voorheen onder de naam ‘Compendium Fiscaliteit en Vastgoed’.

Auteurs/redactie

Specificaties

Specificaties
Verschenen
30 augustus 2019
Editie
2019
Druk
1
ISBN
9789013154924
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
560
Afmetingen
15,8 x 24,0 cm
Kleur
Zwart/Wit
Verschenen
30 augustus 2019
Editie
2019
Druk
1
ISBN
9789013154924
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
560
Afmetingen
15,8 x 24,0 cm
Kleur
Zwart/Wit
 15,8 CM 
  24,0 CM 

Fed Fiscale Studieserie

Fed Fiscale Studieserie
Snel en doelgericht inzicht in één belastinggebied? De serie Fed Fiscale Studieserie behandelt praktijkgericht de diverse belastingthema’s. Bijvoorbeeld Belastingrecht in hoofdlijnen, Vennootschapsbelasting en de Algemene weg inzake rijksbelastingen. De titels zijn vlot geschreven, beknopt en praktijkgericht. U hebt alle feiten op een rij. De serie is veelgebruikt door studenten, maar ook door fiscaal adviseurs die zich snel en doelmatig willen inlezen.

Gerelateerde producten

Terug naar boven