editie 2018

Herijking van de juridische opleidingen

Preadvies NJV 2018-1
Verschenen 31 mei 2018  •  Druk 1  •  ISBN 9789013150209  •  Pagina's 252
Hoe zouden de juridische opleidingen er in de toekomst uit moeten zien? Volgt de ideale opzet een Europees of toch Nederlands perspectief? En hoe zou de huidige wetgeving en rechtspraak zich moeten ontwikkelen? In deze titel vindt u prikkelende preadviezen van vooraanstaande juristen omtrent dit belangrijke thema.

Wegens drukte bij onze vervoerspartner PostNL kan er een kleine vertraging zijn bij de levering van boeken. Dank voor uw begrip.

Boek
43,00 incl. 9% btw
Op voorraad. Voor 23.00 besteld, morgen op uw bureau. Op zondag en maandag geen levering.
  • Gratis verzending

  • Bestellen op rekening

  • Officiële webshop Wolters Kluwer

Samenvatting

Samenvatting
Hoe moeten de juridische opleidingen er in de toekomst uitzien? Dient nog wel vast te worden gehouden aan de eis van het ‘civiel effect’? Of vormt het civiel effect juist een belemmering voor een evenwichtige opleiding tot “basisjurist”?

Dit is slechts een greep uit de vragen die zweven rondom de toekomst van juridische opleidingen. In Herijking van de juridische opleidingen komen al deze vragen aan bod.

Vanuit eigen perspectief hebben enkele vooraanstaande juristen hun preadviezen op papier gezet. Hierbij nemen zij het liefst een enigszins visionair, prikkelend - mogelijk provocerend - standpunt in. De preadviseurs zijn: Margreet Ahsmann, Hanny Elzinga, Karel Kraan, Bert Niemeijer, Freek Schols, Birgit Snijder-Kuipers, Jonathan Soeharno en Jaap Winter.

Deze uitgave biedt iedere jurist inspirerende aanknopingspunten om mee te debatteren over dit zeer belangrijke thema.

Preadviezen juridische opleidingen
De preadviezen ontvouwen zich rondom de zwakke en sterke punten van de huidige juridische opleidingen. Ze hebben zowel betrekking op de initiële fase als op de postinitiële fase. Vele vraagstukken worden op de pijnbank gelegd. Denk aan vragen als: moeten opleidingen bijvoorbeeld worden opgezet vanuit een Nederlands Perspectief, waarin ook Europese (en/of internationale) invloeden worden meegenomen? In hoeverre moeten de initiële juridische opleidingen ruimte bieden voor differentiatie en specialisatie? En in welke mate moet aandacht worden gegeven aan vaardigheden, beroepsattitude en beroepsethiek?

Deze uitgave biedt een uiterst nuttige bron van informatie voor iedere jurist in Nederland. Maar ook onder andere onderwijskundigen, beleidsmakers en diverse onderwijsinstellingen profiteren ruimschoots van de perspectieven in deze bundel.

Auteurs/redactie

Specificaties

Specificaties
Verschenen
31 mei 2018
Editie
2018
Druk
1
ISBN
9789013150209
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
252
Afmetingen
14,8 x 21,0 cm
Kleur
Zwart/Wit
Verschenen
31 mei 2018
Editie
2018
Druk
1
ISBN
9789013150209
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
252
Afmetingen
14,8 x 21,0 cm
Kleur
Zwart/Wit
 14,8 CM 
  21,0 CM 

Gerelateerde producten

Terug naar boven