editie 2014

Handboek Nederlands vermogensrecht bij scheiding Bijzonder Deel B

Verschenen 11 maart 2014  •  Druk 5  •  ISBN 9789013118117  •  Pagina's 340
Dit is het bijzondere Deel B van het tweedelig Handboek Nederlands vermogensrecht bij scheiding.

Wegens drukte bij onze vervoerspartner PostNL kan er een kleine vertraging zijn bij de levering van boeken. Dank voor uw begrip.

Boek
81,00 incl. 9% btw
Op voorraad. Voor 23.00 besteld, morgen op uw bureau. Op zondag en maandag geen levering.
  • Gratis verzending

  • Bestellen op rekening

  • Officiële webshop Wolters Kluwer

Samenvatting

Samenvatting

Dit tweedelig handboek biedt in het algemene Deel A een volledige behandeling van het Nederlands vermogensrecht bij (echt)scheiding, genomen in ruime zin. Ook de voorlopige voorzieningen, het echtscheidingsconvenant, het burgerlijk procesrecht, het belastingrecht en het internationaal privaatrecht genieten in Deel A gepaste aandacht.

In het bijzondere Deel B wordt vermogensrechtelijke problematiek geconcentreerd op de ondernemer (eenmanszaak), op de vennoot in een personenvennootschap alsmede op de (groot-)aandeelhouder in een BV. Voorts wordt in Deel B speciale aandacht geschonken aan de eigen woning, aan pensioen, levensverzekering en lijfrente, aan partneralimentatie en aan kinderalimentatie.

Auteurs/redactie

Specificaties

Specificaties
Verschenen
11 maart 2014
Editie
2014
Druk
5
ISBN
9789013118117
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
340
Verschenen
11 maart 2014
Editie
2014
Druk
5
ISBN
9789013118117
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
340

Publicaties vanwege het Centrum voor Notarieel Recht

Publicaties vanwege het Centrum voor Notarieel Recht
In de serie Publicaties vanwege het Centrum voor Notarieel Recht verschijnen nieuwe drukken van bestaande handboeken en nieuwe publicaties. De boeken geven u houvast bij de dagelijkse praktijk van de moderne notariële rechtsbeoefening. In de notariële rechtspraktijk wordt een steeds zwaarder accent gelegd op de zorgplicht en daarmee op uw juridische kennis als notaris en kandidaat-notaris. Die kennis moet een breed gebied bestrijken, van het relatievermogensrecht tot het onroerende zakenrecht, van het vennootschapsrecht tot het erfrecht. Ook het fiscale recht dat op deze vakgebieden betrekking heeft krijgt gedegen aandacht.
Terug naar boven