editie 2019

Going Dutch

ADR in Nederland, in het bijzonder bij het NAI
prof.mr. C.J.M. Klaassen
prof. mr. G.J. Meijer
mr. C.L. Schleijpen
Verschenen 1 juli 2019  •  Druk 1  •  ISBN 9789013154498  •  Pagina's 892
Deze bundel biedt de lezer een totaaloverzicht van wat Nederland en in het bijzonder het Nederlands Arbitrage Instituut (NAI) op dit moment te bieden heeft op het gebied van alternatieve geschilbeslechting (ADR). Hierbij signaleren de auteurs zowel kansen als knelpunten voor het NAI en diepen bijdragen van uiteenlopende professionals binnen het vakgebied de ADR-procedure verder uit.
Boek
122,00 incl. 9% btw
Op voorraad. Voor 23.00 besteld, morgen op uw bureau. Op zondag en maandag geen levering.
  • Gratis verzending

  • Bestellen op rekening

  • Officiële webshop Wolters Kluwer

Samenvatting

Samenvatting
Going Dutch: ADR in Nederland, in het bijzonder bij het NAI wijst u de weg in het Nederlandse landschap van alternatieve geschilbeslechting (ADR). Onder ADR wordt in de uitgave begrepen arbitrage, mediation en bindend advies.

De titel schetst een actueel beeld van wat Nederland op dit terrein heeft te bieden en signaleert daarbij zowel kansen als knelpunten voor het Nederlands Arbitrage Instituut (NAI). De uitgave volgt de ADR-procedure en schenkt hierbij aandacht aan diverse kwesties die zich gedurende deze procedure kunnen voordoen.

ADR in ontwikkeling
De auteurs besteden ruime aandacht aan recente ontwikkelingen. Denk aan de doorontwikkeling van zakelijke mediation en recente initiatieven op ADR-gebied, zoals het Court of Arbitration for Art en de Geschilleninstantie Zorgcontractering. Daarnaast wordt stilgestaan bij de komst van het Netherlands Commercial Court en zijn verhouding ten opzichte van de arbitrage.

Bijdragen professionals ADR
De uitgave bevat bijdragen van zowel practici als wetenschappers die hun ervaringen met ADR op een breed scala aan terreinen met u delen. De titel biedt iedereen die zich op professioneel vlak bezighoudt met ADR heldere handvatten bij het uitoefenen van hun functie, maar ook voor overige geïnteresseerden in ADR bevat de titel fraaie gezichtspunten.

Auteurs/redactie

Auteurs/redactie
Coordinerend redacteur
prof.mr. C.J.M. Klaassen
prof. mr. G.J. Meijer
mr. C.L. Schleijpen

Specificaties

Specificaties
Verschenen
1 juli 2019
Editie
2019
Druk
1
ISBN
9789013154498
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
892
Afmetingen
15,8 x 24,0 cm
Kleur
Zwart/Wit
Verschenen
1 juli 2019
Editie
2019
Druk
1
ISBN
9789013154498
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
892
Afmetingen
15,8 x 24,0 cm
Kleur
Zwart/Wit
 15,8 CM 
  24,0 CM 

Serie Onderneming en Recht

Serie Onderneming en Recht
De uitgaven in deze serie Onderneming & Recht zijn handboeken op het terrein van Insolventierecht, Financiering en Zekerheden en Bank- en effectenrecht. Zowel wetenschap als praktijk staan centraal. De serie is ontstaan tezamen met de oprichting van het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht in Nijmegen.

Gerelateerde producten

Terug naar boven