Garanties in de rechtspraktijk
editie 2015-1

Garanties in de rechtspraktijk

Garanties in de rechtspraktijk
Verschenen 26 juni 2015  •  Druk 2  •  ISBN 9789013120264  •  Pagina's 488
Dit e-book is zowel interessant voor de jurist die in zijn praktijk met het fenomeen garantie wordt geconfronteerd, als voor de lezer die geïnteresseerd is in vorm en wezen van de garantie.
Het e-book downloadt u eenvoudig en snel op uw laptop, smartphone of tablet. Na bestellen en betalen krijgt u de downloadlink direct in beeld. Het bestand opent u in de reader naar keuze. Ook kunt u de downloadlink altijd terugvinden in de bestelbevestigingsmail. Meer informatie
E-book
110,00 incl. 9% btw
Direct beschikbaar
  • Bestellen en direct aan de slag

  • Toegankelijk op laptop of tablet

  • Altijd en overal de informatie bij de hand

Samenvatting

Samenvatting

Deze uitgave gaat over de rol van de garantie in de rechtspraktijk. Het begrip garantie is diffuus en komt in verscheidene verschijningsvormen voor.

Doel van deze uitgave is om tot een nadere definiëring van deze rechtsfiguur te komen en de rechtsgevolgen te schetsen. Zo worden verschillende typen van garanties onderscheiden, en wordt tevens aandacht besteed aan de EG-richtlijn Verkoop van en garanties voor consumptiegoederen van 1999 en haar implementatie in het BW. Voorts wordt onder meer de relatie van de garantie tot het overmachtvraagstuk en exoneratiebedingen geschetst en worden de repercussies voor stelplicht en bewijslast onderzocht. Tevens wordt de garantie afgezet tegen de leerstukken van non-conformiteit en dwaling tegen onvoorziene omstandigheden. Ook de impliciete garantie wordt in dit boek besproken.

Twee specifieke voor de rechtspraktijk belangrijke vormen van garantie krijgen bijzondere aandacht: de bankgarantie en de garantie bij overname. Garanties in de rechtspraktijk is zowel interessant voor de jurist die in zijn praktijk met het fenomeen garantie wordt geconfronteerd, als voor de lezer die geïnteresseerd is in vorm en wezen van de garantie.

Auteurs/redactie

Specificaties

Specificaties
Verschenen
26 juni 2015
Editie
2015-1
Druk
2
ISBN
9789013120264
Verschijningsvorm
E-book
Pagina's
488
Kopieerbeveiliging
Watermerk DRM
Kleur
Zwart/Wit
Verschenen
26 juni 2015
Editie
2015-1
Druk
2
ISBN
9789013120264
Verschijningsvorm
E-book
Pagina's
488
Kopieerbeveiliging
Watermerk DRM
Kleur
Zwart/Wit
Terug naar boven