Forensische wetenschap
editie 2008-1

Forensische wetenschap

Studies over forensische kennis en organisatie
Forensische wetenschap
Verschenen 24 juni 2008  •  Druk 1  •  ISBN 9789013046274  •  Pagina's 832
Forensische wetenschap is een steeds belangrijker onderdeel van opsporingsonderzoek, vervolging en berechting. Voor politie, Openbaar Ministerie en rechters vormt forensische wetenschap een van de centrale bestanddelen in het onderzoek en het bewijs. In dit overzichtwerk worden de verschillende elementen van forensische wetenschap bij elkaar gebracht.

Wegens drukte bij onze vervoerspartner PostNL kan er een kleine vertraging zijn bij de levering van boeken. Dank voor uw begrip.

Boek
61,00 incl. 9% btw
De levertijd van dit boek is circa 9 werkdagen. Op zondag en maandag geen levering.
  • Gratis verzending

  • Bestellen op rekening

  • Officiële webshop Wolters Kluwer

Samenvatting

Samenvatting

Forensische wetenschap zal steeds vaker een doorslaggevende rol spelen in het oplossen van specifieke zaken. Het gaat dan om geheel verschillende typen kennis, waarvan DNA-onderzoek de meest bekende vorm is. Deze bundel toont dat er veel meer vormen van forensische wetenschap beschikbaar zijn die een belangrijke rol kunnen spelen in specifieke opsporings- en rechtszaken zoals bijvoorbeeld criminalistiek, forensische accountancy, forensische psychiatrie en psychologie, forensische geneeskunde, toxicologie, forensische antropologie, ballistiek, forensische entomologie, forensisch milieu-onderzoek en forensische statistiek.

In dit overzichtwerk worden de verschillende elementen van forensische wetenschap bij elkaar gebracht. Auteurs uit de forensische wetenschap en praktijk hebben een beeld en analyse gegeven van de belangrijkste vormen van forensische wetenschap en de manier waarop daar door politie, OM, rechters en deskundigen mee wordt omgegaan. Niet alleen worden de verschillende forensische wetenschapsgebieden beschreven en geanalyseerd, maar ook de wijze waarop de forensische wetenschap is georganiseerd komt aan de orde. Deze bundel is bedoeld voor zowel de wetenschap als het universitair en HBO-onderwijs.

Dit boek is voorzien van een hardcover. 

Auteurs/redactie

Specificaties

Specificaties
Verschenen
24 juni 2008
Editie
2008-1
Druk
1
ISBN
9789013046274
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
832
Verschenen
24 juni 2008
Editie
2008-1
Druk
1
ISBN
9789013046274
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
832

Handboeken Veiligheid

Handboeken Veiligheid

De Handboeken Veiligheid geven wetenschappelijke en praktijkgerichte inzichten in organisaties en thema’s op het terrein van veiligheid en veiligheidszorg zoals politie, krijgsmacht, detentie, handhaving, rechterlijke macht, brandweer, integriteit, risico, terrorisme, forensische wetenschap, crisis en crisismanagement, inlichtingen en veiligheidsdiensten en andere.

Alle relevante inzichten komen in de handboeken aan de orde. De handboeken vormen daarmee een goed overzicht van en inleiding in een specifiek onderwerp. De handboeken zijn geschikt voor de wetenschap, de praktijk en voor studenten op HBO- of WO- bachelor- en masterniveau.

Terug naar boven