editie deel 103

Fiscale fraude

Verschenen 1 april 2015  •  Druk 1  •  ISBN 9789013128642  •  Pagina's 184
Nuyens en Feenstra schetsen de achtergrond van het fiscale (proces)recht en het commune strafrecht. Ook de fiscale fraudebestrijding en de rol van OM, FIOD en Belastingdienst worden belicht. Daarnaast passeren algemene (strafrechtelijke) thema’s de revue, zoals de inlichtingenverplichting en het ‘nemo tenetur’. In dit handboek zijn ontwikkelingen in wetgeving en jurisprudentie verwerkt.
Het e-book downloadt u eenvoudig en snel op uw laptop, smartphone of tablet. Na bestellen en betalen krijgt u de downloadlink direct in beeld. Het bestand opent u in de reader naar keuze. Ook kunt u de downloadlink altijd terugvinden in de bestelbevestigingsmail. Meer informatie
Tijdelijk 10% korting
21,49
E-book
23,40 incl. 21% btw
Direct beschikbaar
  • Bestellen en direct aan de slag

  • Toegankelijk op laptop of tablet

  • Altijd en overal de informatie bij de hand

Samenvatting

Samenvatting

In dit boek geven de auteurs een overzicht van het materiële fiscale strafrecht, waarbij zij ook aandacht besteden aan enkele fiscale en strafrechtelijke basisthema’s. Voor een goed begrip van het fiscale strafrecht schetsen de auteurs de achtergrond van het fiscale (proces)recht en het commune strafrecht. Daarnaast komt de fiscale fraudebestrijding in Nederland aan de orde en de rol die het Openbaar Ministerie, de FIOD en de Belastingdienst daarin spelen.

Samenvallen vervolging
Steeds vaker valt de vervolging voor een fiscaal fraudedelict samen met de vervolging voor andere financieel-economische delicten. Hierbij kunnen ook thema’s als inlichtingenverplichtingen, nemo tenetur en sfeerovergang een belangrijke rol spelen. Deze thema’s zijn in de loop der jaren stevig verankerd in procedures over het fiscale strafrecht. Ook de wetstechnische en jurisprudentiële ontwikkelingen zijn uiteraard verwerkt in dit handboek.

Handboek Strafzaken
Deze titel is ook verschenen als hoofdstuk 103 uit het Handboek Strafzaken, een naslagwerk voor de strafrechtelijke praktijk. Oorspronkelijk was dit een losbladige uitgave die nu online te raadplegen is op de Kluwer Navigator en onderdeel vormt van de Collectie Strafrecht.

Onmisbaar
Dit handboek is onmisbaar voor advocaten, rechters, leden van het OM en andere professionals werkzaam in de fiscale rechtspraktijk.

Auteurs

Specificaties

Specificaties
Verschenen
1 april 2015
Editie
deel 103
Druk
1
ISBN
9789013128642
Verschijningsvorm
E-book
Pagina's
184
Kopieerbeveiliging
Watermerk DRM
Verschenen
1 april 2015
Editie
deel 103
Druk
1
ISBN
9789013128642
Verschijningsvorm
E-book
Pagina's
184
Kopieerbeveiliging
Watermerk DRM

Handboek Strafzaken

Handboek Strafzaken

Het Handboek Strafzaken geeft praktijkgerichte informatie over de behandeling van strafzaken, waarbij de auteurs de diverse probleemgebieden thematisch behandelen. De boeken hebben een logische opzet, waarbij de stappen in het strafproces nauwkeurig zijn gevolgd. De uitgave heeft de hoofdonderdelen: voorfase, terechtzitting, rechtsmiddel, sancties, executie, bijzondere procedures (nationaal en internationaal), bijzondere delictsgroepen en bijzondere onderwerpen.

Ieder hoofdstuk is volgens een vast stramien opgezet: wetwijzer, overzicht van de belangrijkste rechtspraak, verwijzingen naar andere relevante hoofdstukken, checklist (waarmee de lezer snel kan nagaan of hij bij zijn strafzaak niets over het hoofd heeft gezien), behandeling van de problematiek aan de hand van kernvragen (leidend tot een praktische en creatieve oplossing) en uitgebreide literatuurverwijzingen.

De serie is een wetenschappelijk verantwoorde ondersteuning van de handelingen die de verschillende rollenspelers in de strafrechtspleging kunnen/moeten verrichten in de loop van het strafgeding, of direct daaraan voorafgaand of daarop volgend.

Terug naar boven