editie 2018

Evaluatie Wet bestuur en toezicht

prof. mr. dr. H.E. Boschma
prof. mr. dr. M.L. Lennarts
prof. mr. J.N. Schutte-Veenstra
Verschenen 23 maart 2018  •  Druk 1  •  ISBN 9789013148480  •  Pagina's 676
Hoe functioneert de Wet bestuur en toezicht, die begin 2013 in werking trad? Deze uitgave werpt een empirische blik op drie belangrijke pijlers: het monistische bestuursmodel, de limiet op toezichtfuncties en het streefcijfer van 30% vrouwen in raden van bestuur en commissarissen. Verhelderend en koersbepalend.
Boek
91,00 incl. 9% btw
Op voorraad. Voor 23.00 besteld, morgen op uw bureau. Op zondag en maandag geen levering.
  • Gratis verzending

  • Bestellen op rekening

  • Officiële webshop Wolters Kluwer

Samenvatting

Samenvatting
Begin 2013 maakte de Wet bestuur en toezicht haar intrede. Deze beoogde het tegenstrijdig belang van bestuurders en commissarissen tegen te gaan, limiteerde het aantal toezichtfuncties per persoon en streefde naar tenminste 30% vrouwen in het bestuur.

Wat is de huidige stand van zaken rondom deze drie pijlers? Om de resultaten tot zover scherp in het vizier te krijgen, evalueerden het Instituut voor Ondernemingsrecht (Faculteit Rechtsgeleerdheid, Rijksuniversiteit Groningen) en het Institute for Governance and Organizational Responsibility (Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Rijksuniversiteit Groningen) gezamenlijk de Wet bestuur en toezicht.
In Evaluatie Wet bestuur en toezicht zetten de onderzoekers hun bevindingen, conclusies en aanbevelingen helder op een rij. Ook wijzen ze op belangrijke nieuwe vraagstukken die zich in de praktijk voordeden.

Ontwikkelingen ondernemingsrecht
Het rapport verschijnt in een tijd waarin het ondernemingsrecht onderhevig is aan steeds snellere ontwikkelingen. Aan de ene kant door nieuwe wetgeving, waaronder de Wet bestuur en toezicht. Aan de andere kant door de toenemende Europese samenwerking, die op haar beurt nieuwe wet- en regelgeving met zich meebrengt.

Een kritische tussentijdse evaluatie van deze nieuwe wetgeving is van groot belang. Dit rapport is het eerste evaluatieve onderzoek van deze omvang, gestoeld op empirische gegevens.

De conclusies en aanbevelingen zijn relevant voor advocaten, bedrijfsjuristen, notarissen, rechters, juridisch adviseurs, accountants en ondernemers.

Auteurs/redactie

Auteurs/redactie
Auteur
prof. mr. dr. H.E. Boschma
prof. mr. dr. M.L. Lennarts
prof. mr. J.N. Schutte-Veenstra

Specificaties

Specificaties
Verschenen
23 maart 2018
Editie
2018
Druk
1
ISBN
9789013148480
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
676
Afmetingen
15,8 x 24,0 cm
Kleur
Zwart/Wit
Verschenen
23 maart 2018
Editie
2018
Druk
1
ISBN
9789013148480
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
676
Afmetingen
15,8 x 24,0 cm
Kleur
Zwart/Wit
 15,8 CM 
  24,0 CM 

Uitgave vanwege het Instituut voor Ondernemingsrecht

Uitgave vanwege het Instituut voor Ondernemingsrecht
Deze serie is de publicatiereeks van het Instituut voor Ondernemingsrecht. Het Instituut voor Ondernemingsrecht is een wetenschappelijk studiecentrum op het gebied van het vennootschapsrecht, rechtspersonenrecht en ondernemingsrecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen en de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Gerelateerde producten

Terug naar boven