editie deel B6c

Eigendomsvoorbehoud

Verschenen 4 oktober 2013  •  Druk 2  •  ISBN 9789013119268  •  Pagina's 144
In deze monografie staat de rechtsfiguur eigendomsvoorbehoud centraal. De mogelijkheid voor de verkoper om zich bij overdracht de eigendom voor te kunnen behouden, heeft een grote sociaaleconomische betekenis. Het beperkt zijn risico's, mocht de koper onverhoopt niet betalen.
Het e-book downloadt u eenvoudig en snel op uw laptop, smartphone of tablet. Na bestellen en betalen krijgt u de downloadlink direct in beeld. Het bestand opent u in de reader naar keuze. Ook kunt u de downloadlink altijd terugvinden in de bestelbevestigingsmail. Meer informatie
E-book
54,00 incl. 9% btw
Direct beschikbaar
  • Bestellen en direct aan de slag

  • Toegankelijk op laptop of tablet

  • Altijd en overal de informatie bij de hand

Samenvatting

Samenvatting

De uitgave begint met een meer theoretische beschouwing over het eigendomsvoorbehoud, maar al snel komen gestructureerd naar kernthema's vooral ook praktische vragen aan de orde.

Nadat eerst de positie van de onbetaald gebleven verkoper is verkend en de plaats van het eigendomsvoorbehoud in het wettelijk systeem is onderzocht, heeft het derde hoofdstuk de wettelijke constructie van het voorbehouden van eigendom tot onderwerp. Vervolgens wordt ingegaan op de (beperkte) mogelijkheid tot verbreding van het eigendomsvoorbehoud tot andere vorderingen dan die tot betaling van de koopprijs en de (on)mogelijkheid tot verlenging daarvan tot zaken waarin het geleverde opgaat. Steeds bestaat er aandacht voor alternatieven.

De daarop volgende twee hoofdstukken gaan in op de rechtspositie van de verkoper en op die van de koper onder eigendomsvoorbehoud. Een verder hoofdstuk is gewijd aan de uitoefening van voorbehouden eigendom buiten en in faillissement, waarna een bespreking volgt van mogelijke collisies met rechten van derden, waaronder die met het (versterkte) bodemrecht van de fiscus. Het op een na laatste hoofdstuk behandelt het verlies van voorbehouden eigendom, waarna nog kort het eigendomsvoorbehoud in internationaal verband aan de orde komt.

Auteurs/redactie

Specificaties

Specificaties
Verschenen
4 oktober 2013
Editie
deel B6c
Druk
2
ISBN
9789013119268
Verschijningsvorm
E-book
Pagina's
144
Kopieerbeveiliging
Watermerk DRM
Verschenen
4 oktober 2013
Editie
deel B6c
Druk
2
ISBN
9789013119268
Verschijningsvorm
E-book
Pagina's
144
Kopieerbeveiliging
Watermerk DRM
Terug naar boven