editie deel 16

In eerste aanleg

De grenzen van het debat voor de civiele rechter in eerste aanleg
Verschenen 22 december 2015  •  Druk 2  •  ISBN 9789013123494  •  Pagina's 240
Als u betrokken bent bij civiele procedures dan is het nodig om de regels te kennen van de inhoudelijke grenzen van het debat. Dit boek geeft u inzicht in de concrete betekenis van deze regels.
Boek
73,00 incl. 9% btw
5% studieboekenkorting
Op voorraad. Voor 23.00 besteld, morgen op uw bureau. Op zondag en maandag geen levering.
  • Gratis verzending

  • Bestellen op rekening

  • Officiële webshop Wolters Kluwer

Samenvatting

Samenvatting

Bent u professioneel betrokken bij civiele procedures betrokken? Dan moet u de regels kennen die de inhoudelijke grenzen van het debat bepalen. Die regels zijn vaak vaag. In eerste aanleg geeft inzicht in de concrete betekenis
van die vage regels. Het is geschreven voor advocaten, rechters en andere juridische professionals die houvast zoeken bij het voorbereiden of beoordelen van proceshandelingen en het nemen van beslissingen.

Voor elke fase in de procedure behandelt het boek de grenzen die procespartijen en de rechter in acht moeten nemen en aandachtspunten bij mogelijke keuzes. Bij de afbakening van het geschil door partijen, de regie door de rechter, de (eerste) interpretatie van het geschil door de rechter, de mondelinge behandeling, de voortgang en beëindiging van het debat, de vaststelling van de feiten of de uitspraak.

Het boek is geschreven voor procedures voor de civiele rechter in eerste aanleg. Het geeft aandacht aan het recht vóór en na inwerkingtreding van de wetsvoorstellen ter vereenvoudiging en digitalisering van het procesrecht (KEI). Waar nodig worden verschillen tussen ‘oud’ en ‘nieuw’ recht besproken.

Auteurs/redactie

Specificaties

Specificaties
Verschenen
22 december 2015
Editie
deel 16
Druk
2
ISBN
9789013123494
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
240
Verschenen
22 december 2015
Editie
deel 16
Druk
2
ISBN
9789013123494
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
240

Burgerlijk Proces & Praktijk

Burgerlijk Proces & Praktijk
Wilt u op de praktijk gerichte informatie over een efficiënte en doeltreffende procesvoering? Burgerlijk Proces & Praktijk is dé boekenserie voor de praktijk van het burgerlijk procesrecht. De boekenserie bestaat uit monografieën en dissertaties. De monografieën behandelen een onderwerp uit de civiele procespraktijk op een systematische wijze. De dissertaties zijn voor de praktijkvoering relevant. De serie is bedoeld voor de advocatuur en de rechtelijke macht. De boeken hebben een praktische insteek en zijn daarom ook goed te gebruiken voor opleidingsdoeleinden.
Terug naar boven