editie 2015-1

Demotie van oudere werknemers

Verschenen 19 januari 2015  •  Druk 1  •  ISBN 9789013128000  •  Pagina's 188
De gedachte dat met het klimmen der jaren de productiviteit van werknemers daalt en niet meer in de pas loopt met de loonkosten wordt kritisch onder de loep genomen. Dit boek behandelt zowel individuele demotie als collectieve demotieregelingen als in hoeverre demotieregelingen geen verboden leeftijdsonderscheid maken.
Het e-book downloadt u eenvoudig en snel op uw laptop, smartphone of tablet. Na bestellen en betalen krijgt u de downloadlink direct in beeld. Het bestand opent u in de reader naar keuze. Ook kunt u de downloadlink altijd terugvinden in de bestelbevestigingsmail. Meer informatie
E-book
45,00 incl. 9% btw
Direct beschikbaar
  • Bestellen en direct aan de slag

  • Toegankelijk op laptop of tablet

  • Altijd en overal de informatie bij de hand

Samenvatting

Samenvatting

Regelmatig wordt de discussie over demotie aangewakkerd. Hierbij gaat het vaak over de demotie van oudere werknemers. De gedachte is dat met het klimmen der jaren de productiviteit van werknemers daalt en niet meer in de pas loopt met de loonkosten. Deze hypothese wordt kritisch onder de loep genomen.

Het boek bespreekt zowel individuele demotie als collectieve demotieregelingen. De werkgever heeft diverse mogelijkheden om een individuele of collectieve loon- en/of functie afspraak (eenzijdig) te wijzigen. Het boek maakt een uitgebreide analyse van alle gepubliceerde (lagere) rechtspraak van de afgelopen jaren. Ter inspiratie wordt gekeken naar het Duitse arbeidsrecht.

Ook bespreken de auteurs in hoeverre demotieregelingen geen verboden leeftijdsonderscheid maken aan de hand van de recente Europese en Nederlandse rechtspraak.

Demotie van oudere werknemers is interessant voor arbeidsrechtjuristen, maar ook voor een bredere groep professionals, werkgevers- en werknemersvertegenwoordigers die betrokken zijn bij beleidsmatige en juridische aspecten rondom demotie, ouderenbeleid en arbeidsvoorwaarden.

Auteurs/redactie

Specificaties

Specificaties
Verschenen
19 januari 2015
Editie
2015-1
Druk
1
ISBN
9789013128000
Verschijningsvorm
E-book
Pagina's
188
Kopieerbeveiliging
Watermerk DRM
Verschenen
19 januari 2015
Editie
2015-1
Druk
1
ISBN
9789013128000
Verschijningsvorm
E-book
Pagina's
188
Kopieerbeveiliging
Watermerk DRM
Terug naar boven