Hartkamps Compendium van het vermogensrecht
editie 2017

Hartkamps Compendium van het vermogensrecht

Hartkamps Compendium van het vermogensrecht
Verschenen 19 december 2017  •  Druk 7  •  ISBN 9789013117325  •  Pagina's 494
Geen enkele publicatie beschrijft het in Nederland geldende vermogensrecht op een zodanig compacte wijze en met zo veel aandacht voor de interne samenhang en Europese invloeden als dit compendium. Deze nieuwe, zevende editie bespreekt ook expliciet de invloed van het Europese recht op het Nederlandse vermogensrecht.
Boek
83,00 incl. 9% btw
Op voorraad. Voor 23.00 besteld, morgen op uw bureau. Op zondag en maandag geen levering.
  • Gratis verzending

  • Bestellen op rekening

  • Officiële webshop Wolters Kluwer

Samenvatting

Samenvatting
Hartkamps Compendium van het vermogensrecht geeft u een heldere samenvatting en een goed overzicht van het in Nederland geldende vermogensrecht. Daarbij is de inhoud toegesneden op het vermogensrecht, zoals dit is neergelegd in de Boeken 3, 5 en 6, en in de twaalf titels van Boek die daarmee nauw verband houden. Het compendium is geüpdatet met betrekking tot wetgeving, rechtspraak en literatuur. Dit heeft voor een aantal opvallende wijzigingen gezorgd:
  • er zijn verschillende titels en afdelingen toegevoegd aan het BW, waaronder de afdelingen 3.1.1.A-B en 6.3.3B, plus onderdelen van Titel 7.2;
  • verscheidene rechtsfiguren zijn meegenomen, zoals het leerstuk van proportionele aansprakelijkheid.

Invloed Europees recht op Nederlands vermogensrecht

Het Europese recht beïnvloedt het Nederlands vermogensrecht in toenemende mate. Waar die invloed merkbaar is, is de betreffende passage in de tekst steeds voorzien van een specifiek symbool. De ‘Europese delen’ worden daarnaast ook met een verticale streep in de kantlijn gemarkeerd, om het onderscheid ten opzichte van het Nederlandse vermogensrecht aan te geven. Het wetsartikelenregister vermeldt daarnaast welke BW-bepalingen zijn gebaseerd op Europese regelgeving.

De inhoud van deze uitgave is afgesloten op 1 juli 2017. De vele literatuurverwijzingen boven elk nummer naar de Asser-serie, het 'losdelige handboek' Monografieën BW en de artikelsgewijze commentaren van Wolters Kluwer zijn waar nodig geactualiseerd.
Wanneer u werkzaam bent in de rechtspraktijk of bezig bent met uw rechtenstudie, is dit zonder twijfel een zeer relevant naslagwerk.

Auteurs/redactie

Specificaties

Specificaties
Verschenen
19 december 2017
Editie
2017
Druk
7
ISBN
9789013117325
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
494
Afmetingen
15,8 x 24,0 cm
Kleur
Zwart/Wit
Serie
Verschenen
19 december 2017
Editie
2017
Druk
7
ISBN
9789013117325
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
494
Afmetingen
15,8 x 24,0 cm
Kleur
Zwart/Wit
Serie
 15,8 CM 
  24,0 CM 

Compendium

Compendium
U wilt een complex onderwerp snel en in hoofdlijnen begrijpen? Deze compendiums behandelen de materie op een toegankelijke en systematische manier. De belangrijkste wet- en regelgeving, jurisprudentie en literatuur zijn opgenomen. De serie omvat titels met uiteenlopende thema’s: van jaarrekening, bedrijfsopvolging, vennootschapsbelasting tot gemeentelijke belastingen en de Wet WOZ. De boeken zijn geliefd bij studenten, maar ook in de praktijk.

Gerelateerde producten

Terug naar boven