editie deel 6

Bijzondere overeenkomsten

Verschenen 18 augustus 2016  •  Druk 4  •  ISBN 9789013134087  •  Pagina's 604
Deze uitgave is de meest recente en omvangrijke publicatie over de bijzondere overeenkomsten die in het BW zijn geregeld. De uitgave geeft inzicht in de structuur en onderlinge verhouding van deze overeenkomsten en de bijzonder rechten en verplichtingen van de contractspartijen. Onmisbaar voor WO-studenten en professionals uit de wetenschap en praktijk!
Boek
53,50 incl. 9% btw
5% studieboekenkorting
Op voorraad. Voor 23.00 besteld, morgen bezorgd
  • Gratis verzending

  • Bestellen op rekening

  • Officiële webshop Wolters Kluwer

Samenvatting

Samenvatting

Bijzondere overeenkomsten geeft een systematisch inzicht in de bijzondere overeenkomsten zoals die in boek 7 BW geregeld zijn. Het accent ligt daarbij op onderwerpen zoals de verhouding tot het algemene vermogens- en contractenrecht en de specifieke regels met rechten en plichten van partijen bij totstandkoming, beëindiging en bijvoorbeeld niet-nakoming van deze overeenkomsten. Deze vierde druk is volledig geactualiseerd. Wijzigingen in Nederlandse en Europese regelgeving alsook rechtspraak van de Hoge Raad en lagere instanties en literatuur van de afgelopen drie jaren zijn erin verwerkt - nieuw in deze druk is ook de behandeling van de pandbeleningsovereenkomst. Specifiek komen de volgende overeenkomsten aan bod:

  • Overeenkomsten voor overdracht zoals koop, schenking en de financiële zekerheidsovereenkomst
  • Huur en pacht overeenkomsten 
  • Overeenkomsten voor het verrichten van werkzaamheden, zoals opdracht, lastgeving, agentuur, bemiddeling, betalingstransacties, bewaarneming, aanneming van werk, personenvennootschap en de reisovereenkomst en geneeskundige behandelingsovereenkomst
  • Andere relevante bijzondere overeenkomsten, zoals de vaststellingsovereenkomst, de borgtocht- en de verzekeringsovereenkomst 


Voor studenten en professionals
Deze titel is de meest recente en omvangrijke publicatie over bijzondere overeenkomsten die in het BW zijn geregeld. Een onmisbare uitgave voor WO-studenten en professionals uit de wetenschap en praktijk!

Auteurs

Specificaties

Specificaties
Verschenen
18 augustus 2016
Editie
deel 6
Druk
4
ISBN
9789013134087
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
604
Verschenen
18 augustus 2016
Editie
deel 6
Druk
4
ISBN
9789013134087
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
604

Studiereeks burgerlijk recht

Studiereeks burgerlijk recht
De delen uit deze serie vormen samen een compleet en samenhangend studieboek over het burgerlijk recht. De hoofdzaken van de behandelde stof worden op ruime schaal met aan rechtspraak ontleende voorbeelden verrijkt. De stof is zeer toegankelijk en is op overzichtelijke en systematische wijze gepresenteerd. De studiereeks burgerlijk recht is bij uitstek geschikt voor hen die hun kennis over het burgerlijk recht willen opfrissen.

Gerelateerde producten

Terug naar boven