editie 2016

Asser 7-III Pacht

Bijzondere overeenkomsten
mr. W.L. Valk
Verschenen 2 januari 2017  •  Druk 4  •  ISBN 9789013140040  •  Pagina's 496
Voor een agrarisch advocaat, pachtrechtjurist, rechter of rentmeester is Asser 7-III Pacht cruciaal voor een goede advisering en een effectieve voorbereiding van procedures. Ook voor gevorderde juridische studenten agrarisch recht is het boek een complete en actuele kennisbron.
Boek
111,50 incl. 9% btw
5% studieboekenkorting
Op voorraad. Voor 23.00 besteld, morgen op uw bureau. Op zondag en maandag geen levering.
 • Gratis verzending

 • Bestellen op rekening

 • Officiële webshop Wolters Kluwer

Samenvatting

Samenvatting
Asser 7-III Pacht behandelt de pachtregeling in titel 7.5 van het Burgerlijk Wetboek. In de nieuwe, volledig geactualiseerde, druk wordt de verbinding met het huurrecht en het algemeen deel van het vermogensrecht systematisch behandeld. Uiteraard komt ook relevante jurisprudentie uitgebreid aan bod. 

Verbinding met huurrecht en vermogensrecht
Nieuw is de systematische behandeling van de verbinding van het pachtrecht met het huurrecht en het algemeen deel van het vermogensrecht. Onder meer door de overbrenging van het pachtrecht naar het Burgerlijk Wetboek en de openstelling van cassatie in pachtzaken, is het pachtrecht opener geworden voor beïnvloeding vanuit het huurrecht en het algemeen deel van het vermogensrecht. Daar sluit deze nieuwe druk van Asser 7-III Pacht nauw bij aan, door het pachtrecht zo veel mogelijk in samenhang met het algemeen deel van het vermogensrecht en het huurrecht te bespreken. 

Actualisering vorige druk
Alle jurisprudentie is nauwkeurig en gedetailleerd verwerkt. Waarbij opvalt dat, ondanks de mogelijkheid van cassatie sinds 1 september 2007, nog steeds vooral de rechtspraak van de pachtkamer van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden en van de Centrale Grondkamer bepalend is in het pachtrecht. Verder is de tekst van de vorige druk volledig geactualiseerd en treft u in deze nieuwe uitgave waardevolle beschouwingen en opinies van de auteur aan. 

Bijzondere onderwerpen pachtrecht
De uitgave schetst een compleet beeld van de pachtregeling in titel 7.5 van het Burgerlijk Wetboek. Daarnaast komen er, met het pachtrecht samenhangende, bijzondere onderwerpen aan bod. Bijvoorbeeld: 
 • De invloed van EU-recht op het pachtrecht
 • De invloed van de rechtspraak van het EHRM op het pachtrecht
 • Een korte verkenning van buitenlands pachtrecht

Over de auteur
De auteur, mr. W.L. Valk, was vanaf begin 2007 tot 1 april 2016 voorzitter van de pachtkamer van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden en van de Centrale Grondkamer. Zijn ervaring als pachtrechter en zijn brede rechtswetenschappelijke oriëntatie komen in deze uitgave bijeen.


Mr. E.H.M. Harbers over dit Asser-deel, gepubliceerd in Tijdschrift voor Agrarisch recht nr. 6 van juni 2017, de slotconclusies:
“Valk heeft met deze vierde druk een knap staaltje werk geleverd. Hij legt vele verbindingen en geeft daarmee een nieuwe dimensie aan het pachtrecht. Niet alleen is het een must voor iedere advocaat die met pachtrecht te maken heeft, maar ook breder in de grondzakenadviespraktijk zal het boek zijn waarde hebben, onder meer door de toegankelijke manier van schrijven.”

Auteurs/redactie

Auteurs/redactie

Specificaties

Specificaties
Verschenen
2 januari 2017
Editie
2016
Druk
4
ISBN
9789013140040
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
496
Afmetingen
15,8 x 24,2 cm
Kleur
Zwart/Wit
Verschenen
2 januari 2017
Editie
2016
Druk
4
ISBN
9789013140040
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
496
Afmetingen
15,8 x 24,2 cm
Kleur
Zwart/Wit
 15,8 CM 
  24,2 CM 

Asser-serie

Asser-serie

De Asser-serie biedt u toonaangevend commentaar op het burgerlijk recht. De naam is ontleend aan Carel Asser (1843-1898), hoogleraar burgerlijk recht, handelsrecht en burgerlijke rechtsvordering aan de Universiteit Leiden. Assers doel was om op systematische, oordeelkundige wijze, zonder nodeloze omhaal van woorden het Nederlands burgerlijk recht te verklaren. De formule:

 • geïntegreerde behandeling van het geldende burgerlijk recht, waarbij Europees recht en rechtsvergelijking een belangrijke rol speelt;
 • behandeling van overige wetgeving, voor zover van direct belang voor een duidelijk begrip van het burgerlijk recht;
 • aandacht voor rechtspraak met het accent op de rechtspraak van de Hoge Raad;
 • behandeling van en verwijzing naar de belangrijkste literatuur;
 • indeling van de delen, logisch aansluitend bij volgorde van het Burgerlijk Wetboek;
 • hoge kwaliteit dankzij topauteurs en kwaliteitsbewaking door de Asser Adviesraad.

De ruim dertig delen zijn online en in boek-vorm beschikbaar. Naast de delen over het materiële recht zijn er tien delen op het terrein van burgerlijk procesrecht. Bekijk hier het overzicht Asser-serie.

Gerelateerde producten

Terug naar boven