editie deel 31

Arbeidsrechtelijke aspecten van reorganisatie

Verschenen 9 september 2015  •  Druk 4  •  ISBN 9789013130348  •  Pagina's 272
Dit boek analyseert en becommentarieert de verschillende arbeidsrechtelijke aspecten van een reorganisatie. Literatuur en jurisprudentie worden behandeld vanuit een praktijkgerichte benadering.
62,00 incl. 9% btw
5% studieboekenkorting
KIES UW VARIANT:
E-book
50,95
Boek
56,88
De levertijd van dit boek is circa 9 werkdagen. Op zondag en maandag geen levering.
  • Gratis verzending

  • Bestellen op rekening

  • Officiële webshop Wolters Kluwer

Samenvatting

Samenvatting

Externe en interne factoren maken soms tot een heroriëntatie op de bedrijfsactiviteiten noodzakelijk. Dit leidt dan tot een reorganisatie. Het gaat dan om een pakket maatregelen dat noodzakelijk is om de economische werkelijkheid het hoofd te bieden of een gewijzigde strategie door te voeren. Meestal betekent dit een gedwongen afvloeiing van werknemers, maar ook andere zaken kunnen aan de orde zijn, zoals een bedrijfsovername of het wijzigen van arbeidsvoorwaarden.

Analyse van verschillende arbeidsrechtelijke aspecten
Arbeidsrechtelijke aspecten van reorganisatie
analyseert en becommentarieert de verschillende arbeidsrechtelijke aspecten van een reorganisatie. De auteurs bespreken literatuur en jurisprudentie met hun blik gericht op de praktijk. Allereerst komt de raadpleging van ondernemingsraad en vakorganisaties aan de orde. In het tweede hoofdstuk zijn de criteria aan de beurt die sinds de inwerkingtreding van de Wet werk en zekerheid (Wwz) per 1 juli 2015 gelden in ontslagprocedures. In het derde hoofdstuk staat de Wet melding collectief ontslag centraal. Vervolgens bespreken de auteurs de vraag wat de Wwz bij ontslag betekent voor het thema afvloeiingsregeling of beëindigingsvergoeding.

Sociaal plan
De auteurs staan uitvoerig stil bij de betekenis van een sociaal plan. In afzonderlijke hoofdstukken worden de overgang van onderneming en de wijziging van arbeidsvoorwaarden behandeld. Het laatste hoofdstuk geeft een overzicht van de rechten en verplichtingen van werknemers bij surseance van betaling en faillissement.

Auteurs

Specificaties

Specificaties
Verschenen
9 september 2015
Editie
deel 31
Druk
4
ISBN
9789013130348
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
272
Afmetingen
15,8 x 24,2 cm
Kleur
Zwart/Wit
Verschenen
9 september 2015
Editie
deel 31
Druk
4
ISBN
9789013130348
Verschijningsvorm
Boek
Pagina's
272
Afmetingen
15,8 x 24,2 cm
Kleur
Zwart/Wit
 15,8 CM 
  24,2 CM 

Monografieën Sociaal Recht

Monografieën Sociaal Recht
De boeken in de serie zijn volledig en systematisch van aanpak. De hoofdzaken van de behandelde stof zijn verrijkt met praktische voorbeelden. Het accent in deze serie ligt op het arbeidsrecht. Monografieën Sociaal recht is uiterst geschikt voor iedereen die in zijn dagelijkse werk met arbeidsrecht te maken heeft.
Terug naar boven