Naar content

Sollicitatieproces

Geïnteresseerd in een functie bij Wolters Kluwer? Dan is solliciteren een logische volgende stap. Je kan direct en gemakkelijk online solliciteren en contact opnemen met een van onze recruiters. Daardoor verloopt het sollicitatieproces snel en overzichtelijk. Zodra je sollicitatie binnen is, ontvang je een bevestiging. Op basis van je online assessment, CV en motivatiebrief beoordelen wij of je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek. Ons recruitmentproces bestaat uit minimaal drie gesprekken en eventueel een referentiecheck.

Eerste gesprek

Als de evaluatie van je CV en motivatiebrief positief zijn, word je uitgenodigd voor een eerste gesprek met één van onze recruiters. Dat stelt ons in de gelegenheid elkaar te leren kennen in een open en objectieve procedure. In dit gesprek zullen onze recruiters je uitleggen wie we zijn en wat we doen. En krijg je van hen meer informatie over de functie en de plek in de organisatie. Verder zoomen we in op jouw werkverleden en motivatie.

We vragen je om een kopie van een geldig identiteitsbewijs, diploma's en certificaten mee te nemen naar het eerste gesprek. Hoewel er in dit stadium meestal nog meerdere kandidaten zijn, hebben we alvast alle informatie in het geval dat jij de juiste kandidaat voor deze functie bent. Zodat we snel kunnen schakelen op het moment dat wij jou een baan willen aanbieden.

Goed beeld van je functie

Het tweede gesprek is meestal met de manager van de afdeling waar de functie vacant is. Dit gesprek is bedoeld om je meer inzicht te geven in de functie en vragen die je hebt te beantwoorden. We willen immers dat je een goed beeld krijgt van de functie die je mogelijk gaat uitoefenen en daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat er een wederzijdse klik is.

Nadere kennismaking

Het derde gesprek is een kennismakingsgesprek met een van onze directieleden en de betreffende HR Business Partner. Zijn we ook na dit gesprek aan beide zijden overtuigd van een goede samenwerking, dan doen we je een aanbod.

Geïnteresseerd? Bekijk onze vacatures.