Trainingen

Bent u net gestart met Kleos? Of wilt u meer uitleg over een specifieke module? Er zijn regelmatig trainingen door ervaren Kleos-consultants. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende trainingen en de geplande data.

Training   Geplande data   Locatie
  Basistrainingen

21 juli (9.30 - 13.30 uur)
  23 augustus (9.30 - 15.30 uur)
  22 september (9.30 - 15.30 uur)
  20 oktober (9.30 - 15.30 uur)
  22 november  (9.30 - 15.30 uur)
  15 december (9.30 - 15.30 uur)

Alphen a/d Rijn
  Super-usertraining

30 september (9:30 - 17:00 uur)
  9 december (9:30 - 17:00 uur)

Alphen a/d Rijn
  Modellen ontwikkelen

8 september (9:30 - 15:30 uur)
  20 december (9:30 - 15:30 uur)

Alphen a/d Rijn

Wilt u zich aanmelden voor een training? Klikt op een datum en meld u direct aan via uw Outlook-e-mail.

Kleos Tab

Basistraining

Kleos is zeer gebruiksvriendelijk. Toch is een basistraining aan te raden voor nieuwe gebruikers. Goede kennis van het programma is essentieel om zo efficiënt mogelijk te werken. In een klassikale training van een halve dag leert u alle basisfunctionaliteiten van Kleos kennen. De belangrijkste modules komen aan bod en u gaat zelf aan de slag achter de pc. Deze klassikale training met maximaal 8 deelnemers wordt verzorgd door onze consultants op het Wolters Kluwer kantoor in Alphen aan den Rijn.

Programma:

• Algemeen: wachtwoord, schermopbouw, persoonlijke desktop
  • Informatie: zoeken, raadplegen, filteren en afdrukken
  • Dossier en relatie: aanmaken dossiers en relaties
  • Agenda en taken: dossier- en kantooragenda, to-do-list, workflow, synchroniseren met Outlook,
  • Documenten: correspondentie, e-mailintegratie, digitaal bestandsbeheer
  • Tijdschrijven: inrichting, tijdschrijven en tijdlijsten
  • Declareren: verschotten inboeken, declaratie advieslijst, voorschotnota, declaratie, eigen bijdrage, vergoeding RvR, declaratierun, creditnota
  • Financiën: betalingen, openstaande posten overzicht, aanmaningen en rapportages

Super-usertraining

In deze training wordt de techniek, de inrichting, het beheer en het daaruit voortvloeiende gebruik van Kleos uitgelegd. De training is bedoeld voor de hoofd-gebruiker van Kleos: de key-user. Maar de training is ook zeer nuttig voor iedere gevorderde gebruiker die meer diepgang wil. Deze klassikale training samen met maximaal 8 deelnemers wordt verzorgd door consultants op het Wolters Kluwer kantoor in Alphen aan den Rijn.

Programma:

• Workflow: in de configuratie kunt u alle handelingen die een vervolgstap met zich mee zouden kunnen brengen, aan elkaar koppelen.
  • Extra velden: Indien u op relaties en dossiers meer gegevens wilt kunnen registreren dan de standaard velden en schermen u bieden, dan geeft Kleos u de mogelijk om extra velden aan te maken.
  • Zelf rapportages ontwikkelen: iedere module beschikt over een uitgebreid zoekscherm waarmee u zelf aan de hand van eenvoudige of geavanceerde zoekopdrachten de inhoud en vervolgens ook de presentatie van overzichten kunt bepalen en beheren.

• De theorie van sjablonen ontwikkelen: aan de hand van enkele voorbeelden wordt u getoond hoe u de meegeleverde sjablonen voor correspondentie, e-mailing en facturering zelf kunt aanpassen aan de huisstijl van uw kantoor.
  • Digitaal bestandsbeheer en e-mail integratie: het digitaal bestandsbeheer en de e-mail integratie zijn krachtige tools binnen Kleos. Indien ze correct zijn ingericht en gebruikt worden, beschikt u met Kleos altijd over een compleet en overzichtelijk beeld van alle dossierbestanden.
  • Techniek en beveiliging: op ‘lekenniveau’ wordt uitleg gegeven over de technische soft- en hardware-vereisten en de diverse installaties (computer, apps, mac). Speciale aandacht krijgt de beveiliging.
  • Gebruikersbeheer: Denk hierbij aan het vastleggen van de persoonlijke voorkeuren per gebruiker; het aanmaken van gebruikers en van medewerkers zonder toegang, de autorisatie (rechtenbeheer) en het logboek.

Financiële administratie

Tijdens deze training wordt uw Kleos database ingericht voor de financiële module en leert u hoe u deze module kunt gebruiken.

• inrichting rekeningstelsel
  • verschillende administraties
  • koppeling met bankrekeningen
  • diverse financiële parameters
  • kas-, bank- en memoriaalboekingen maken
  • de inkoopadministratie
  • debiteurenbewaking (openstaande postenlijsten, aanmaningen)

Ontwikkelen Kleos-sjablonen

In deze training leert u hoe u zelf sjablonen voor Kleos kunt ontwikkelen. Met deze knowhow kunt u na de training zelf nieuwe modellen en tekstblokken maken voor correspondentie, e-mailing, declaraties en aanmaningen. Alle facetten komen aan de orde: de lay-out, het briefhoofd, de digitale handtekening en natuurlijk de veldcodes.

Programma:

• stylesheets
  • documentmodellen
  • declaratiemodellen
  • e-mailtemplates
  • tekstblokken
  • de Kleos-editor
  • bestaande sjablonen aanpassen aan uw huisstijl
  • kantoorgegevens, logo en digitale handtekening opnemen in de brieven
  • nieuwe sjablonen creëren
  • het papierarme kantoor: corresponderen met sjablonen, de pdf-creator en de e-mailkoppeling