Naar content

Nieuwe Navigator functionaliteiten

Maak uw Navigator persoonlijk

De beste informatie speciaal voor u ontsloten. Na het starten van Navigator wordt u eenmalig gevraagd een gebruikersprofiel in te stellen. In slechts 2 minuten tijd, in 4 simpele stappen, laat u Navigator beter voor u werken. Door het invullen van uw professie, vakgebied, nieuws en favoriete uitgaven creëert u een homepage die bij u past (bekijk voorbeeld fiscalist / bekijk voorbeeld advocaat). 
Daarmee zoekt u eenvoudig binnen uw favoriete uitgaven, en heeft u voortaan nog betere zoekresultaten. Een voor u relevante nieuwsselectie is nu direct beschikbaar op uw homepage binnen Navigator. 
Uiteraard kunt u op ieder willekeurig moment deze instellingen veranderen. 

 

Verbeterde homepage

Navigator heeft de homepage vernieuwd. Het nieuwsblok is naar boven verplaatst, direct rechts onder het zoekveld. In het oude ontwerp werd het nieuws getoond onder de door u zelf aangemaakte “favoriete documenten”. Van uw zoekhistorie en de eerder geopende documenten worden nu de zes laatste documenten bewaard (dat waren er drie, veel gebruikers vroegen om deze uitbreiding).

FiscaalPlus nu via Navigator

De praktische informatie van Fiscaal Plus is nu raadpleegbaar via de Navigator. In deze video nemen wij u mee in de nieuwe functionaliteiten.

 

 

Overige functionaliteiten

Zoekfunctie

Deze functie is beschikbaar vanaf de homepage, klik hiervoor op het Navigator logo. Vul uw zoekwoord in en u vindt het document. Zoekfilters (Vakgebied, Bron en Uitgave) zijn vanaf nu te gebruiken. In de zoekbalk is zichtbaar welke zoektermen en welke filters zijn gebruikt.  

Inhoudsopgave

In minder kliks bij uw zoekresultaat. De inhoudsopgave is overzichtelijker en heeft een logische structuur, zodat u direct ziet waar u bent. Veel gebruikers hebben aangegeven dat tijdens het werken met Navigator de brede inhoudsopgave soms onbedoeld verschijnt. (deze komt tevoorschijn zodra u met de muis naar de linkerkant van het scherm beweegt). De brede inhoudsopgave is verwijderd. Natuurlijk is de inhoudsopgave nog steeds te benaderen via de knop Inhoudsopgave in het documentscherm.

Voorselectie via Uitgaven

Nadat u in de bovenste balk van Navigator "Uitgaven" aanklikt verschijnt de A-Z lijst waarmee u snel naar het gewenste product binnen uw abonnement kunt.
In de A-Z lijst is het mogelijk favoriete uitgaven aan te maken of te verwijderen door op het sterretje te klikken.

Tijdreizen

Snel naar andere versies van wetsartikelen. Deze functionaliteit is beschikbaar binnen het document, synchronisatie met de inhoudsopgave volgt in de volgende release.

Wetsartikelteksten vergelijken

Via vinkvakjes in het wetsversie-menu kunnen (max) 2 wetsversies worden aangevinkt om te vergelijken. Na gebruik van de knop Wetsversies vergelijken wordt een combinatie van beide versies getoond op het scherm. In rood wordt aangegeven welke tekst verwijderd is, nieuwe tekst wordt in groen getoond. Op die pagina is het ook mogelijk om alleen voor de ‘rode’ of alleen voor de ‘groene’ versie te kiezen. Ook terugkeren naar de oorspronkelijke pagina is mogelijk.

Gerelateerde documenten direct en eenvoudig te benaderen

Gerelateerde documenten worden (gerangschikt op informatiesoort) bij het document getoond en zijn direct te benaderen. Bovendien is de informatiesoort nu, naast een icoon, voorzien van een beschrijving.

Aanhangige wetsvoorstellen met bijbehorend kamerstuk worden nu uitsluitend bij het betreffende wetsartikel getoond.

Labels, notities en markeringen

Uw labels sorteert u voortaan eenvoudig op alfabet of datum. De bijbehorende documenten downloadt u vanaf de labels-pagina. Nog geen labels aangemaakt? Voeg een label toe via de functionaliteit ''labels'' aan de rechterkant van een document.  Met "Notities en Markeringen" kunt u eenvoudig stukken tekst markeren en indien gewenst voorzien van een notitie. Via “Mijn Navigator” kunt u "Labels, Notities en Markeringen" snel benaderen.

Beleid beter vindbaar

Om het beleid beter vindbaar te maken is de informatiesoort Beleid toegevoegd aan de zoekfilters. Er kan nu worden gezocht naar beleid met een trefwoord of naam van het besluit (bijvoorbeeld Innovatiebox). Vervolgens kan er gekozen worden tussen officieel beleid of betreft beleid. Officieel beleid laat de tekst van het besluit zien en betreft beleid geeft inzicht in de titels waar iets over het beleid wordt gezegd en toegelicht. In de toekomst wordt het mogelijk om te navigeren naar beleid via de gerelateerde documenten en te zoeken met behulp van een wetingang naar het op de wet gebaseerde beleid.

Endless scrolling

Scrollen naar boven werkt als volgt: het systeem opent na een klik het voorgaande document. Na deze klik worden de laatste regels van het voorgaande document getoond. Door te klikken op de grijze pijlknop in dit document gaat men direct naar de titel van dit document.

Favoriete documenten

U kunt een document nu direct via de werkbalk in documentweergave als favoriet anmaken. Dit favoriete document is dan direct te benaderen via de homepage.

 

Zoeken binnen favoriete bronnen

Het is nu mogelijk om met een zoekfilter uitsluitend uw Favoriete Bronnen (of onderdelen daarvan) te doorzoeken.
 

Document- en zoekhistorie

In het Historieblok op de homepage zijn de uitgevoerde zoekopdrachten beschikbaar en kunnen desgewenst worden herhaald. Daarnaast kan er worden gefilterd op document- en zoekhistorie.