Naar content

Bent u al voorbereid op KEI?

Het Programma Kwaliteit en Innovatie rechtspraak (KEI) is door de steun in de Eerste Kamer in een belangrijke nieuwe fase beland. Met ingang van 1 februari 2017 moeten alle betrokken partijen klaar zijn om met digitaal procederen te starten. Bent u hier al op voorbereid? Op deze pagina leest u meer over KEI en de diverse oplossingen die Wolters Kluwer u biedt om bijtijds te kunnen anticiperen op digitaal procederen.

Deze pagina delen:

Wetten digitaal procederen aangenomen

De Eerste Kamer heeft op 12 juli 2016 met algemene stemmen de wetten aangenomen die het via internet indienen van documenten voor een rechtszaak mogelijk maken. De wetten treden op z’n vroegst 1 februari  2017 in werking; vanaf dan moeten professionele partijen als advocaten en gerechtsdeurwaarders stukken digitaal indienen.
Lees het volledige artikel op de NJB-website.

Meer over KEI


Opleidingen van Wolters Kluwer

Civiele procedure onder KEI
In één middag alle voorgenomen wijzigingen van de nieuwe wetgeving op een rij
15-11-2016| BCN Utrecht CS

KEI voor de juridische ondersteuners
Kwaliteit en innovatie rechtspraak speciaal voor ondersteuners
8-12-2016 | BCN Amsterdam Arena

Bestuursrechtelijke procedure onder KEI
Compleet overzicht wijzigingen en praktische toepassing
22-09-2016 | Tribes Den Haag

> Alle opleidingen burgerlijk procesrecht


Uitgaven van Wolters Kluwer

Tekst & Commentaar Burgerlijke Rechtsvordering

Asser Procesrecht 2 Eerste aanleg

Navigator Collectie Burgerlijk procesrecht
Als advocaat heeft u te maken met uitdagende vraagstukken. Daarom stelt u hoge eisen aan de bronnen die u raadpleegt. De Collectie Burgerlijk Procesrecht biedt u de meest complete informatie. Zo speelt u snel in op actuele en complexe vraagstukken. De beste auteurs garanderen hoge kwaliteit.


Binnenkort verschijnen

Parlementaire Geschiedenis Burgerlijke Rechtsvordering Wetgeving vereenvoudiging en digitalisering procesrecht (‘KEI’) | prof. mr. A.I.M. van Mierlo en mr. K.J. Krzemiński
Asser Procesrecht 4 Hoger beroep | mr. F.B. Bakels, prof. mr. A. Hammerstein en mr. E.M. Wesseling-van Gent

 

Praktijk management software

Kwaliteit en Innovatie rechtspraak (KEI) gaat zeker een rol spelen voor uw kantoorsoftware. Naast het webportaal van de Rechtspraak, zal er een mogelijke koppeling tussen uw software en het systeem van de Rechtspraak komen. Zo kunnen digitale gegevens automatisch worden uitgewisseld met de Rechtspraak. Als softwareleverancier van o.a. Kleos, Fidura en DLex is Wolters Kluwer nauw betrokken bij de totstandkoming van een dergelijke beveiligde koppeling.    

> Bekijk onze praktijk management software

Webinar Digitalisering rechtspraak (KEI)

Op 13 juni vond ons webinar 'Digitalisering rechtspraak (KEI') plaats. In dit webinar gingen prof. mr. Toon van Mierlo en prof. mr. Constant van Nispen in op de recente KEI-ontwikkelingen en beantwoordden zij prangende vragen van de deelnemers. Heeft u het webinar gemist of wilt u het terugkijken? Klik dan hier.

Klik hier voor de slides van het webinar.

Tekst & Commentaar Burgerlijke Rechtsvordering

Tekst & Commentaar Burgerlijke Rechtsvordering is de eerste én enige met zowel commentaar op de volledige ‘KEI-wetgeving’ als op alle bijbehorende artikelteksten. Want alleen zo krijgt u deskundig inzicht in alle wetswijzigingen die KEI met zich meebrengt. Met deze 7e druk bent u voorbereid op wat gaat komen.

Deze nieuwe druk van Tekst & Commentaar Burgerlijke Rechtsvordering is voor elke professional een must have:

  • Met een kopje ‘komend recht’ bij de artikelen die geraakt worden door ‘KEI’ kunt u als eerste anticiperen op wat er gaat komen (zie voorbeeld bij Artikel 19)
  • De modernisering van het arbitragerecht mag u niet missen en is in deze druk dan ook een belangrijk onderdeel
  • De ontwikkelingen in verband met de Wet verbetering van de Vormerkung zijn zorgvuldig verwerkt
  • Zeer actueel met de stand van de wet per 1 januari 2016
  • Door de beste auteurs uit het vakgebied


Niet voor niets is Tekst & Commentaar met zijn slimme formule al 25 jaar dé toonaangevende serie op het gebied van wetgeving.

7e druk | redactie: prof. mr. A.I.M. van Mierlo en prof. mr. C.J.J.C. van Nispen | ISBN 9789013134278 | 2820 pagina’s | € 360,- (incl. btw) 

> Meer informatie en bestellen

 

Reserveer nu alvast!

Asser Procesrecht 2 Eerste aanleg 

Deze tweede druk uit de Asser-serie bespreekt op thematische wijze de civiele vorderings- en verzoekprocedure. Aan de orde komen onder andere: absolute en relatieve bevoegdheid, verstek en verzet, de uitspraak, de proceskostenveroordeling, het gezag van gewijsde, procedurele verwikkelingen, incidenten en het kort geding.

Het boek beschrijft en becommentarieert de actuele stand van zaken, bijgewerkt tot juli 2016, en sluit aan bij het project KEI. Ook bevat het veel verwijzingen naar rechtspraak en literatuur. Het is kortom een aanwinst voor uw procespraktijk!

2e druk | prof. mr. A.C. van Schaick | 1 september 2016 | ISBN: 9789013138429 | 390 pagina’s | € 79,- (incl. btw).

> Meer informatie en bestellen