Privacy en Cookie Statement

• Dit is het Privacy en Cookie Statement van KBP Online aangiftesoftware van Wolters Kluwer Nederland B.V.. Wolters Kluwer respecteert de privacy van alle gebruikers van haar sites en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verstrekt vertrouwelijk en zorgvuldig wordt behandeld. Met het gebruik van KBP online gaat u ermee akkoord dat Wolters Kluwer uw gegevens overeenkomstig dit Privacy en Cookie Statement gebruikt.

Persoonsgegevens

Wolters Kluwer legt uw gegevens vast voor de levering van de dienst KBP online.

Tevens gebruikt Wolters Kluwer uw gegevens voor de verbetering van de dienstverlening binnen KBP online en het opsporen en verhelpen van storingen of problemen bij het gebruik van KBP online.

Uw gegevens kunnen door Wolters Kluwer worden gebruikt om u te informeren over relevante producten en diensten van Wolters Kluwer. Indien u hier bezwaar tegen heeft of uw gegevens wilt corrigeren of opvragen, kunt u contact met ons opnemen. Wolters Kluwer verstrekt uw gegevens niet aan derden zonder uw uitdrukkelijke voorafgaande toestemming, tenzij wij daartoe verplicht zijn op basis van de wet of een rechterlijke uitspraak.

Als u meer wilt weten over de u betreffende persoonsgegevens die wij verwerken en welke gegevens dit zijn, kunt u contact met ons opnemen per e-mail.

Cookies

Op KBP Online maken wij gebruik van cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die op een pc, laptop of tablet worden geplaatst en die worden uitgelezen door een browser.

De cookies die binnen KBP Online worden gebruikt zijn:

• Authenticatie cookies: cookies die de gebruiker identificeren als de gebruiker als hij inlogt in KBP Online.
    • Functionele cookies: cookies die verifiëren of het mogelijk is cookies te gebruiken en cookies die voor load balancing worden gebruikt.
    • Analytische cookies: Wolters Kluwer maakt gebruik van Google Analytics om het gedrag van gebruikers binnen KBP Online te analyseren om zo de belasting van de applicatie te monitoren en de dienst te kunnen verbeteren. Hierbij heeft Wolters Kluwer: een bewerkersovereenkomst met Google gesloten;  gekozen voor het maskeren van het laatste octet van het IP-adres van de gebruiker; de functie ‘gegevens delen’ uitgezet en maken wij geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.

U kunt uw browser zo instellen dat u geen cookies meer ontvangt. In dat geval garandeert Wolters Kluwer niet dat alle diensten en functionaliteiten van KBP Online op een juiste manier werken.  Wij maken u er op attent dat indien u gebruik maakt van een andere computer, u daar uw browserinstellingen opnieuw dient aan te passen.

Wijziging van dit Privacy en Cookie Statement

Wolters Kluwer behoudt zich het recht voor om dit Privacy en Cookie Statement te wijzigen. Wij raden u aan deze pagina daarom geregeld te raadplegen zodat u altijd van de laatste geldende versie op de hoogte bent. Dit Privacy en Cookie Statement is voor het laatst gewijzigd in maart 2016.