Naar content

Diverse problemen controles, afdrukken en aanmaken elektronische aangifte

 • Alle fouten met betrekking tot onterechte controle meldingen, afdrukken dan wel aanmaken elektronische aangifte die ons bereiken wordt zoveel mogelijk in tussentijdse (database) patches opgeleverd. U kunt de actuele versie van deze patch altijd vinden op deze link. Uiteraard geldt dit NIET voor de online versie, hier zullen de patches op regelmatige basis worden uitgevoerd.

  Als het bestand is gedownload gaat u naar de lokatie waar u dit heeft opgeslagen en dubbelklikt op de naam. Het bestand zal zich uitpakken en er verschijnt een scherm waarin u wordt gevraagd het "sa wachtwoord" in te voeren. Doorgaans is dit wachtwoord "klubas" of "kluwer" of (leeg), eventueel kan uw systeembeheerder een ander wachtwoord hebben gekozen. Dit is in ieder geval hetzelfde wachtwoord als u gebruikt voor de Serversetup. Desgewenst kunt u met de knop "Test verbinding" kijken of u verbinding kunt maken met de database.

  Is de verbinding goed dan klikt u op: "Importeren" en de patches zullen worden aangebracht.

  Op dit moment zijn er (na het uitbrengen van versie 15.12) de volgende patches beschikbaar:
   

  Patch 03 (deze patch bevat ook alle andere voorgaande patches):
  • De lay-out van het fiscale VPB rapport kan nu 2 posities naar links wordt opgeschoven door bij de instellingen het aantal tabs op 0 te zetten.
  • De foutmelding "Totaal bezittingen box 3 begin aangiftejaar sluit niet aan bij het totaal van de diverse onderdelen" is opgelost. Deze foutmelding kon onstaat als de partner van de buitenlandse belastingplichtige het gehele jaar in Nederland woonde.

  Patch 02:
  • De afdruk van de Belgische compensatieregeling bij de belastingberekening in het fiscale rapport 2 is verbeterd.
   De afdruk van de dividendbelasting in het P-aangiftebiljet is verbeterd.
   De afdruk van de materiële vaste activa in de bijlagen van de VPB 2015 is verbeterd.

  Patch 01:
  • Vraag 29 van het C-aangiftebiljet wordt nu afgedrukt bij enkel van toepassing zijnde bladen.

KBP Helpdesk

Komt u er toch niet uit? Bepaal zelf hoe u contact met ons op wilt nemen.