Hoe installeer ik een update?

• KBP controleert zelf bij het opstarten of er een update beschikbaar is. U krijgt hiervan dan een notificatie zoals u kunt zien in het linker gedeelte van onderstaande afbeelding. U kunt dit scherm ook zelf opstarten vanuit het menu Controleren nieuwe versie.

In het controlescherm verschijnt de mogelijkheid de versie op te slaan (Ophalen). Wanneer u hier op klikt, verschijnt een scherm (zoals rechts in bovenstaande afbeelding) waarin u de map kunt kiezen waarin de installatiesoftware gedownload wordt. Nadat u de gekozen map met OK heeft bevestigd, verschijnt het volgende scherm:

Zodra de bestanden gedownload zijn, krijgt u hiervan een melding, zoals hieronder is weergegeven. De map waarin de setups zijn opgeslagen ziet u in het pad.

De versie is nu nog niet geïnstalleerd, dit moet u hierna doen.

U begint met het updaten van de server. Hiervoor gebruikt u het zojuist gedownloade bestand serverxxxx.exe (xxxx = is het versienummer bijvoorbeeld server1301.exe). Dit bestand verzorgt de update van de server. U haalt het bestand op uit de map waarin u zojuist de software hebt gedownload en voert het uit op de server waarop KBP is geïnstalleerd. De setup begeleidt u stapsgewijs door de update. U kunt deze opstarten met een dubbele muisklik.

Daarna moet u de client(s) waarop KBP wordt gebruikt updaten.  Hiervoor gebruikt u het bestand clientxxxx.exe (xxxx = is het versienummer bijvoorbeeld client1301.exe). Dit bestand verzorgt de update van de PC's waarop KBP gebruikt wordt. U moet dit uitvoeren op de werkstations waarop KBP is geïnstalleerd. De setup begeleidt u stapsgewijs door de update.

Meer informatie over het installeren van updates vindt u in de installatiehandleiding.

Instructievideo installeren update

In onderstaande video wordt de het installeren van een update stap voor stap uitgelegd: