Waarom wordt de jaarruimte in het fiscaal rapport altijd afgedrukt?

• Waarom wordt de fiscale jaarruimte in het fiscaal rapport altijd afgedrukt, ook indien er geen premies in het aangifte jaar zijn betaald?

De gebruiker kan zelf instellen of de  berekening van de jaar- en reserveringsruimte altijd plaats moet vinden, of alleen indien er ook premies zijn betaald. Dit kan gebeuren via “Instellingen t.b.v. extra velden afdrukken”,  te bereiken via “Onderhoud / Kantoorgegevens" tabblad Kantoorgegevens, Instellingen t.b.v. extra velden afdrukken”, knopje "IB".

Hier komt u de vraag “Afdruk berek ruimte lijfrentepremieaftrek in fiscaal rapport” tegen. Bij een positieve beantwoording (wat ook de standaard instelling is) vindt er altijd afdruk plaats.