Naar content

Jonge Balie Congres 2015

Het jaarlijkse Jonge Balie Congres vond dit jaar plaats in De Rijtuigenloods in Amersfoort. Wolters Kluwer was als sponsor aanwezig en verzorgde op de eerste dag van het congres een workshop over trends in de advocatuur, digitale oplossingen en slim vinden van informatie.
Deze pagina delen:

De T van toekomst en techniek: relevante digitale oplossingen en slim zoeken in juridische informatie

Wolters Kluwer was hoofdsponsor van het Jonge Balie Congres 2015 dat dit jaar plaatsvond in de fraaie Rijtuigenloods in Amersfoort en dat als thema ‘The T-shaped Lawyer’ had. Peter Backx, Manager Strategie en Innovatie bij Wolters Kluwer Nederland en zijn collega Bas Roest, Service Delivery Manager hielden een workshop over huidige en toekomstige digitale oplossingen voor advocaten en hoe zij binnen alle beschikbare juridische informatie op slimme wijze de juiste antwoorden kunnen vinden.

 

Relevante digitale oplossingen

Peter Backx noemde in zijn presentatie de belangrijke trends waar de advocatuur mee te maken heeft en schetste hoe techniek het werk van de advocaat nu en in de toekomst makkelijker maakt. Hij ging daarbij onder meer in op digitalisering van content, kantoorautomatisering, kunstmatige intelligentie, big data en document assembly. Bij het laatste onderwerp ging hij dieper in op de Wolters Kluwer-contract drafting tool SmartDox.

 

Slim zoeken in juridische informatie

Bas Roest vulde het resterende half uur met een verhaal over hedendaags zoeken en vinden. Hij beantwoordde de vraag ‘hoe men binnen alle beschikbare juridische informatie op slimme wijze de juiste antwoorden kan vinden’. Want er zijn tegenwoordig vele bronnen die de advocaat kan raadplegen; van Google, collega’s, kantoornetwerk en social media, tot online portals en content integrators. De handigheid van het raadplegen van de bron verschilt echter per situatie en de kwaliteit van de bronnen wisselt. Bas hield een vurig pleidooi voor het gebruik van kwaliteitsbronnen als Navigator en liet vervolgens enkele handige nieuwe features van deze vernieuwde portal zien, waaronder het vergelijken van wetsversies en tijdreizen.

 

Meer weten?

In bijgaand document vindt u de presentatie van Peter en Bas.