Naar content
Deze pagina delen:

Dataprivacy

Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie over onze producten en diensten rondom de zeer actuele Wet Meldplicht Datalekken en leest u hoe u controle kunt krijgen op dataprivacy.

Meer over (data)privacy

Dataprivacy: heeft u de controle?

Op 1 januari is de Meldplicht Datalekken van kracht geworden. Ernstige datalekken moeten worden gemeld aan de Autoriteit Persoonsgegevens (CBP) en aan de personen om wie het gaat. Daarnaast heeft de Autoriteit Persoonsgegevens boetebevoegdheid gekregen. Het achterliggende doel van de meldplicht en de boetbevoegdheid is het dwingen van organisaties om de zorgplicht op het gebruik van persoonsgegevens serieus nemen.

Naast de enorme boetes is ook het reputatierisico van bedrijven die niet zorgvuldig omgaan met data tegenwoordig erg groot. Er is dus niet alleen een wettelijke verplichting tot administratie, maar ook een behoefte bij bedrijven om privacyrisico’s in kaart te brengen.

Wolters Kluwer speelde in op dit actuele onderwerp en organiseerde samen met Effacts, sinds 2015 onderdeel van het Wolters Kluwer-concern, het klantevent ‘Dataprivacy en de bedrijfsjurist – heeft u de controle?’ 

Klantevent Dataprivacy en de bedrijfsjurist – heeft u de controle?

Hier vindt u een kort verslag van het event ‘Dataprivacy en de bedrijfsjurist – heeft u de controle?’. Sprekers waren Joris Hutter, Partner Privacy Management Partners, Gert-Jan Kroese, Partner Privacy Valley en Anouk Ferwerda, Senior Counsel Privacy Law. Naast het inhoudelijke gedeelte was er veel ruimte om (nieuwe) vakgenoten te ontmoeten en kennis en ervaring uit te wisselen.

  Verslag, presentaties en foto's

Boek: Grip op datalekken

Dit boek biedt praktische handvatten om de wettelijke procedures rond datalekken in de organisatie in te voeren. Daarnaast kunt u modulair extra maatregelen doorvoeren en vormt het boek de routegids voor een verantwoorde aanpak van datalekken.

Grip op datalekken is voor iedereen die de procedures rond datalekken moet uitvoeren of organiseren. Door de praktische opzet met voorbeelden, checklists en templates bent u in staat om in korte tijd uw organisatie aan de nieuwe wetgeving te laten voldoen.

Webinar: op 23 februari vond het gelijknamige webinar 'Grip op datalekken' plaats. Heeft u het webinar gemist? Klik dan hier.

ISBN 9789013132205 | 152 pagina’s | € 39,95 (incl. btw)

  Bekijk de trailer van het boek
  Download het inkijkexemplaar van het boek

 Meer informatie en bestellen

Effacts

 

Effacts is hét legal management platform voor de bedrijfsjurist. Van corporate housekeeping tot contractmanagement en van claims tot compliance, alle facetten zijn aanwezig om inzicht te krijgen in uw rechten en plichten rondom een optimale risicobeheersing. Met de gebruiksvriendelijke software navigeert u snel naar de juiste informatie, draait u gemakkelijk heldere managementrapportages uit en zijn diverse notificaties vanuit het systeem naar uw e-mail met een handomdraai ingesteld.  

Verder biedt Effacts mooie add-on modules, zoals Data Privacy. De nieuwe Europese Privacy Verordening schrijft voor dat organisaties inzicht moeten hebben in hun dataprocessen en -systemen. Met de module voor Data Privacy realiseert u dit op een eenvoudige manier.    

 Meer informatie over Effacts

 Download de factsheet over Data Privacy