Naar content

 

3 tips voor mediators

 

Deze pagina delen:

Nederlandse Mediation

Maakt methodiek en uitkomsten van mediations inzichtelijk

Mediation maakt in Nederland een sterke ontwikkeling door. Steeds meer conflicten en geschillen worden middels mediation beslecht. Ook staat deze discipline volop in de belangstelling van de politiek en wordt er hard gewerkt aan nieuwe wetgeving. Mediation professionaliseert steeds verder, maar tot nu toe was er een gebrek aan inzicht in gebruikte methodieken en uitkomsten. De uitgave Nederlandse Mediation (NM) geeft u wel dit inzicht door op consistente en gestructureerde wijze geanonimiseerde mediations te behandelen.

Met Nederlandse Mediation…

 • krijgt u helder inzicht in het proces dat leidt tot de vaststellingsovereenkomst
 • kunt u (online) de volledige vaststellingsovereenkomsten raadplegen
 • komt u in de praktijk nog beter beslagen ten ijs


Nederlandse Mediation behandelt casuïstiek op diverse aandachtsgebieden, zoals:

 • arbeidsmediation
 • familiemediation
 • overheidsmediation
 • zakelijke mediation

 

Nederlandse Mediation is verkrijgbaar als online uitgave en op papier en verschijnt vier keer per jaar.

Meer informatie en bestellen

 

 

SmartDox Echtscheiding

Echtscheidingsconvenanten en ouderschapsplannen op maat

De nieuwe SmartDox-module Echtscheiding is ontwikkeld om echtscheidingsadvocaten en mediators een hoogwaardige tool te bieden om de belangrijkste modellen voor een geregelde echtscheiding op te stellen. Het biedt de mogelijkheid om een maatwerk echtscheidingsconvenant en/of een ouderschapsplan op te stellen voor de meest voorkomende situaties. Het voorziet zowel in huwelijk als een geregistreerd partnerschap voor zowel gemeenschap van goederen als huwelijkse voorwaarden.

Daarnaast wordt aandacht besteed aan alimentatie, de verdeling van de gemeenschap inclusief een echtelijke woning, pensioen en fiscale regelingen. 

Meer informatie

Legal Mediation Academy

Word dé legal mediator met deze cursussen en congressen op het gebied van mediation

Uw cliënten vragen om een professional die meer kan bieden dan een generalist die de communicatie faciliteert. Een Legal Mediator biedt cliënten een juridische en organisatorische oplossing, waarbij een zakelijke en relationele deal gemaakt wordt. Deze ontwikkeling vraagt om mediators die inhoudelijk gespecialiseerd zijn én over juridische competenties beschikken. Ook krijgt Mediation een steeds duidelijker positie in het juridische systeem. Komende nieuwe wetgeving stelt strengere eisen aan de kwaliteit van mediators. Dus ook aan u!

Wolters Kluwer organiseert in samenwerking met Schonewille & Schonewille de Legal Mediation Academy. Met de cursussen en congressen van de LMA bent u als mediation professional klaar voor de toekomst!

Cursussen en congressen

 • 10-03-2016 (startdatum) - Specialisatieopleiding Legal Family Mediation: Scheidingsmediation en Premarital Mediation (6-daags)
 • 15-03-2016 (startdatum) - Specialisatieopleiding legal business mediator, mediation in arbeidsconflicten (5-daags)
 • 11-04 en 12-04-2016 - Inleiding Mediation (2-daags)
 • 20-04 en 21-04-2016 - Verrijkingsopleiding Mediation Vaardigheden


Bekijk het volledige overzicht aan cursussen en congressen